A Milli Futbol Takımı, Hollanda ile oynayacağı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu maçının hazırlıklarını Almanya'da sürdürürken bugünkü antrenmanda ilginç bir olay yaşandı. Ay yıldızlı ekibi bugün yaptığı antrenmana gizlice giren iki Beşiktaş taraftarı, Emre Belözoğlu'na küfür ve hakaret içeren yazılar bulunan iki pankart açtı.

Almanya'nın Marienfeld kasabasında, 28 Mart Cumartesi günü Hollanda ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdüren A Milli Futbol Takımı'nın bugün yaptığı antrenmana Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde Hırvat teknik adam Slaven Bilic ile yaşadığı olayla Emre Belözoğlu'nun yaşadığı olayların yansıması damgasını vurdu.

Güvenlik tedbirlerini aşarak gizlice idman sahasına giren iki Beşiktaş taraftarı üzerinde Emre Belözoğlu aleyhine yazılar bulunan iki tane pankartı antrenman sahasını çevreleyen tel örgülere astı. Pankartta, Emre Belözoğlu'nun Fenerbahçe'de 20 numaralı formayı giymesine gönderme yapılarak, "O.. ç... 20 numara... Beşiktaş s.... Orası burası farketmez, futbolun fa... 20 numara" ifadelerinin kullanıldığı görüldü. Söz konusu taraftarlar, milli takım yetkilileri tarafından çağrılan güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkarıldı. Pankartlar ise takım sahaya çıkmadan asıldıkları yerden sökülerek kaldırıldı.

Yaşanan bu olayın ardından ay yıldızlı kafile antrenman alanına geldi ve Hollanda maçının hazırlıklarına yaptığı antrenman ile devam etti.

FENERBAHÇE-BEŞİKTAŞ DERBİSİNİN ARDINDAN YAŞANAN DEMEÇ GERGİNLİĞİ MİLLİ TAKIM KAMPINA SIÇRADI

Bilindiği gibi Süper Lig'in 25. haftasında Kadıköy'de oynanan ve Fenerbahçe'nin 90+1. dakikada Moussa Sow'un attığı golle 1-0 kazandığı maçta Fenerbahçeli Emenike, taraftarlara tepki olarak üzerindeki formayı çıkarmış, sonra oyun alanını terk etmiş, teknik ekip ve arkadaşlarının büyük uğraşları sonrasında tekrar sahaya dönmüştü.

Bu gelişmeler üzerine ise Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Fenerbahçeli futbolcular Bruno Alves ve ardından da Emre Belözoğlu ile tartışmış, tartışma maçın devre arasında soyunma odası koridorlarına taşınmıştı. Bunun üzerine Beşiktaş Başkanı Fikret Orman dün çok sert açıklamalar yapmış, bugün de Fenerbahçe Spor Kulübü Fikret Orman'a aynı sertlikte cevap vermişti.

İki kulüp arasındaki bu sözlü ve yazılı demeç gerginliği A Milli Futbol Takımı'nın Almanya'daki kampına sıçradı ve Beşiktaşlı iki taraftar ay yıldızlı ekibin bugün TSİ 17.30'da başlayan antrenmanına gelerek saha kenarındaki tel örgülere iki tane küfürlü pankart astı. Milli takımın güvenlik görevlileri ise bu pankartları asıldıkları yerden indirirken taraftarları da saha dışına çıkardılar.