Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Beşiktaş taraftarları derneği yönetimi Çetinkaya ailesinin içinde bulunduğu duruma sessiz kalmayarak yardım elini uzattı.

Ereğli ilçesine bağlı Sofular köyünde yaşayan Çetinkaya ailesine bir yardım eli de Ereğli Beşiktaş Taraftarları Derneği'nden uzandı. Dernek başkanı Tarkan Adik, yönetim kurulu ve dernek üyeleri ile birlikte köye gidilirken, üyelerin beraberinde getirdiği yardım kolileri aileye teslim edildi. Baba İsmet Çetinkaya ile sohbet eden dernek üyeleri, Çetinkaya ailesinin çocuklarıyla da oyun oynadı.

Yapılan yardım ile ilgili olarak dernek yönetimi tarafından yapılan açıklamada, yaşanan bu drama sessiz kalınamayacağı belirtildi. "Sevcan bebeğin altındaki bez görünümlü poşet yürekleri dağlarken biberonundaki çay gözyaşlarımızın akmasına sebep olmuştu." denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"8 yaşındaki Oktay oğlumuzun 750 TL engelli maaşı ailenin tek geçim kaynağı merkeziydi. Onların bu akşam nasıl ısınabiliriz sorunu varken bizlerin bu akşam ne yiyelim nerede yiyelimleri sizce sorun muydu. Dernek bünyemizce ve hayırsever vatandaşlarımız sayesinde ailenin ihtiyaçlarına geçici çözüm bulmanın mutluluğunu yaşıyoruz bugün. Bireysel olarak bizlerin bulmuş olduğu gelip geçici çözümlerin süreklilik arz etmesi gerekmektedir. Gerek Ereğli Kaymakamımız Sayın İbrahim Çay ve gerekse Ereğli Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Uysal'ın ailemize yardım ile ilgili daha kapsamlı düşünceleri olduğuna inanmaktayız. Sosyal paylaşım sitesindeki çağrımıza kulak vererek yardımlarını esirgemeyen bütün arkadaşlara da teşekkürü borç biliriz. Ereğli Beşiktaş Taraftarları Derneği olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yardıma ihtiyacı olan ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."