Beşiktaş'ın eski futbolcusu Fani Madida, Güney Afrika'nın başkenti Pretoria şehrinde bulunan Türk kolejini ziyaret etti. Öğrencilerle sohbet eden yıldız isim, bu sene Beşiktaş'ın şampiyon olmasını dilediğini söyledi.

Üç sezon siyah beyazlı formayı giyen Fani Madida, Güney Afrika'nın başkenti Pretoria şehrinde bulunan Türk okulunu ziyaret etti ve öğrencilerle Türkçe konuştu. Okul Müdürü Zafer Soyartaş'tan kolej hakkında bilgiler alan Madida, "Güney Afrika'da böyle modern bir okul açıldığı için çok memnun oldum. Bu okulun açılmasına yardımcı olan Türk halkına ve işadamlarına çok teşekkür ederim." diye konuştu.

Güney Afrika'da bulunan Moroka Swallows takımının teknik direktörlüğünü yapan Fani Madida, Türk futbolunun çok iyi olduğunu kaydetti. Türkiye'ye giden ilk Güney Afrikalı futbolcu olduğunu kaydeden Madida, Türkiye'de çok güzel günlerinin geçtiğini belirterek, futbol oynadığı dönemde maçlarını yaptıkları İnönü Stadı'nı, Beşiktaşlı taraftarları ve İstanbul Boğazı'nın güzelliklerini unutamadığını söyledi.

Türkiye Süper Ligi'ni çok yakından olmasa da takip ettiğini belirten Madida, bu sene ligde yaşanan zorlu şampiyonluk yarışı için ise "Türk futbolunun üç büyük takımının peşpeşe sıralandığı çok heyecanlı bir yarış yaşanıyor. Bu yarışta umarım Beşiktaş şampiyon olur." dedi.

Geçtiğimiz hafta vefat eden Fenerbahçeli eski yıldız John Moshoeu hakkında da konuşan Fani Madida "Çok iyi bir futbolcuydu. Kaizer Chiefs takımında beraber oynadık. Beraber çok başarılara imza attık. Erken yaşta kaybettik kendisini." ifadelerini kullandı.

Fani Madida, ziyaret sonrasında okulda okuyan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

FANİ MADİDA KİMDİR?

1992 yılında Kaizer Chiefs takımından Beşiktaş'a transfer olan Fani Madida, sağ açık, orta saha, sağ bek ve forvet olmak üzere birçok pozisyonda forma giydi.

Beşiktaş'ta 3 sezon boyunca oynayarak uzun süre siyah beyazlı formayı giyen futbolculardan biri oldu. Beşiktaş'ta oynadığı 76 lig maçında 16 gol attı. Bu dönemde 1 lig, 1 kupa şampiyonluğu yaşadı. Kontratı sürerken 1995 yılında tartışmalı bir şekilde Antalyaspor'a transfer olan Madida, siyah beyazlı kulüple davalık olmuştu.

Madida, Güney Afrika'da bir sezonda kupa ve lig maçlarında bir futbolcunun attığı en fazla gol rekorunu (42 maçta 34 gol) ile 1991'den beri elinde bulunduruyor. Fani Madida bu sayede yılın futbolcusu ödülü de kazanmıştı.