Galatasaraylı Bilal Kısa’nın dün akşam saatlerinde vefat eden annesi Fatma Kısa, Çorum'un Osmancık ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Yarınki Atletico Madrid kadrosunda yer almayacağını söyleyen tecrübeli orta saha, hafta sonu oynanacak Trabzonspor maçında ise takımını yalnız bırakmayacağını açıkladı.

Sezon öncesi Akhisar Belediyespor’dan ayrılarak bedelsiz olarak Galatasaray’a imza atan Bilal Kısa’nın annesi Fatma Kısa, rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü Osmancık Devlet Hastanesi’nde dün akşam saatlerinde vefat etti. Anne Kısa, Çorum’un Osmancık ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Ulu Camii’nde öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazına Galatasaraylı Bilal Kısa ile futbolcu arkadaşları, yakınları, Çorum Belediyespor Kulübü Başkanı Zeki Gül, Çorum Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Haşim Eğer ve vatandaşlar katıldı. Galatasaray teknik heyeti ve futbolcular, Atletico Madrid hazırlıkları nedeniyle cenaze törenine katılamadı.

Sarı kırmızı futbolcu, cenaze namazını babası Remzi Kısa ile yan yana kıldı. Namazın ardından annesinin tabutunu omuzlayan ve üzgün olduğu gözlenen Bilal Kısa’yı Sivasspor’dan Adem Koçak, Karabükspor’dan Kerim Zengin başta olmak üzere futbolcu arkadaşları yalnız bırakmadı. Cenaze, Gemici Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"TRABZON MAÇINDA TAKIMIMI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIM"

Vefat haberini dün akşam saatlerinde İstanbul’da aldığını söyleyen Bilal Kısa, annesinin rahatsızlığı nedeniyle bir süredir hastanede tedavi gördüğünü belirtti. Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri, futbolcu ve yönetici arkadaşlarının telefonla arayarak taziyelerini ilettiğini ifade eden Kısa, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hamza hocamla zaten gelmeden önce görüştük. İzin alıp geldim. Şu gün gel diye bir şey söylemedi. Yarın Şampiyonlar Ligi’nde çok önemli bir maçımız var. Buradaki görevimi tamamlayıp İstanbul’a gideceğim ve takımımdaki yerimi alacağım. Atletico maçı kadrosunda yokum. Nasip olursa hafta sonu oynanacak Trabzon maçında takımımı yalnız bırakmayacağım."