BURSA (AA) - Bursaspor'un sezon başında Galatasaray'dan transfer ettiği deneyimli orta saha oyuncusu Bilal Kısa, yeşil-beyazlı taraftarların kendisine yönelik eleştirileriyle ilgili, "Burada olduğum sürece mücadeleme sonuna kadar devam edeceğim. Takıma faydalı olmak zorundayım." dedi.

Özlüce Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bilal, takım olarak geride kalan 10 hafta sonunda güzel bir seri yakaladıklarını ve puan olarak da iyi yerde olduklarını söyledi.

Puan cetvelinde bulundukları sıralamanın birçok kesim tarafından sezon başında tahmin edilmediğini vurgulayan Bilal Kısa, "Sezon öncesi 1 aylık bir kamp süreci geçirdik. O süreçte zaten içerideki arkadaşlık çok iyiydi. Bunun sinyallerini alıyorduk. Sezona da iyi bir başlangıç yaptık. Güzel sonuçlar aldık. Şimdi de mücadelemizi oyun olarak da üst seviyelere çıkarttık. Kalan 6 haftayı da istediğimiz şekilde geçirirsek, ilk yarı bizim için iyi bitmiş olacak." diye konuştu.

"İşime odaklanmak istiyorum"
Bir gazetecinin, "Sezon başında yeşil-beyazlı taraftarlar tarafından eleştirilerin odağı oldun. Bunu nasıl değerlendiriyorsun?" sorusuna deneyimli oyuncu, şu yanıtı verdi:

"Ben işime odaklanmak istiyorum ve açıkçası bunları da çok fazla düşünmek istemiyorum. Çünkü, düşündüğüm taktirde beni geri atacağına inanıyorum. Bunlardan da ders çıkarmam gerektiğinin farkındayım. Sonuçta genç bir oyuncu değilim. Her şeyden ders çıkarmak gerekiyor. Demek ki çok fazla kendimi gösteremedim. Yeterli olduğumu düşünmüyorum, düşünmüyorlar. Hocamız ne kadar süre verirse mücadelemi vermeye devam edeceğim."

Bilal Kısa, "Eleştiriler nedeniyle sahaya çıktığında tedirginlik yaşıyor musun ve bu eleştiriler nedeniyle takımdan kopma noktasına geldin mi?" sorusu üzerine, şöyle konuştu.

"Tabii ki tedirginlik oluyor. 20 yaşındaki oyuncu da 30 yaşındaki oyuncu da olsa aynı şeyleri yaşayacaktır. Ben de bunları yaşadım. Atlatmaya çalışıyorum. Sahada olduğum sürece en iyisini vermeye çalışacağım. Tabii ki üzüldüğüm anlar oldu ama sonuçta Bursaspor'un sözleşmeli futbolcusuyum. İki senelik bir mukavelem var. Tabii ki her şeyi zaman gösterecek. Son maçta da taraftarımız epey iyi bir destek verdi bana. Onlara da teşekkür ediyorum. Çünkü iyi giden şeyler var. Bir kişi üzerinden gitmesi takıma zarar verir. Bunu da zaten gösterdiler. Son maçta hepsinin bütünleşmesi benim adıma sevindiriciydi. Burada olduğum sürece mücadeleme sonuna kadar devam edeceğim. Pes etmeyeceğim. Buraya faydalı olmak zorundayım. Onun için çalışacağım. Sonuçta bana güvenen insanlar var, taraftarlarımız var."

"Şampiyonluk neden olmasın"
Deneyimli oyuncu, "Bursaspor'da performansındaki düşüşü neye bağlıyorsun?" soruya ise "Geçen sene iyi bir sezon geçirdikten sonra bir anda tepki olunca, ister istemez bu herkesi etkiliyor. Bunu yavaş yavaş atlattığımı düşünüyorum. Mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Tepkiler her yerde oluyor ama ilk maçlarda olması sadece beni değil tüm takım arkadaşlarımı üzdü. Sonuçta burada bireyler önemli değil. Daha çok takımımız, kulübümüz önemli. Şu anda her şey çok iyi gidiyor. Kalan 6 maçlık periyodu da çok iyi bitirirsek, 'önceki dönemdeki şampiyonluk neden olmasın' diyebiliriz." şeklinde cevap verdi.