Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, şampiyonluk yarışında sonuna kadar kalacaklarını taraftarların içinin rahat olmasını söyledi.

Stadının inşaatinin devam etmesi nedeniyle Ankara’da oynanan ve Beşiktaş’ın Mersin İdmanyurdu’nu 2-1 mağlup ettiği karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Slaven Bilic kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi. Çok iyi bir atmosferde çok iyi maç oynandığını ifade eden Bilic, şöyle konuştu:

"Burası gerçekten çok güzel bir stat, taraftarlarımız da bugün bize harika destek verdiler. Kazanmayı tamamıyla hak ettik. Bugün yaptığımız neredeyse her şeyden çok memnunum. Memnun olmadığım tek taraf şu, daha farklı kazanabilirdik. Bu akşam çok olgun bir oyun ortaya koyduk. Özellikle maçın ikinci yarısında bütün halinde oynadık, çok iyi mücadele ettik, rakibi kendi kalemize neredeyse hiç yaklaştırmadık. Rakip sadece bir kaç kontra atak ve birkaç duran topla etkili olmaya çalıştı. Oyunun fişini daha önce çekebilirdik. Oyunu 3-1 belki 4-1'e getirebilirdik ama genel performans oldukça iyiydi ve kazanmayı tamamıyla hak etti."

Bir basın mensubunun maç esnasında çok sinirli olmasını sorması üzerine Bilic, kendisi için en sakin geçen maçlardan birisi olduğunu vurgulayarak, "Aksine bu akşam çok sakindim. Çok sinirlendiğim tek karar var. Demba Ba'nın pozisyonunda kaldırılan ofsayt bayrağıydı. Onun haricinde maçta gayet sakindim. Oldukça medeni, kibar bir şekilde hakemlerle diyalog kurmaya çalıştım. Maçtan sonra da öyle davrandım." şeklinde cevap verdi.

Hakemlerin rakiplerinin maçlarında verdiği kararlar ile kendi maçlarında verdiği kararların adil olup olmadığı yönündeki soruya ise Bilic, "Bununla ilgili konuşmaktan bir bakımda bıktım. Çünkü bu olumsuz ruh haline girmek istemiyorum. Bunları söylüyorum siz kendi yorumlarınızı yapın." diyerek şöyle cevap verdi:

"İlk maçtan bugüne değerlendirip analiz edebilirsiniz. Zor ama iyi oynamamız, yarışın içinde kalmamız lazım. Sadece bu akşamı ele alın. Mersin İdmanyurdu'nun gol attığı pozisyonun öncesinde top dışarıdan çevriliyor. Bu onların o golünün iptal edilmesi anlamına gelir. Bizim lehimize verilmesi gereken çok açık bir penaltı var. Bu kararlar toplamından bizim lehimize en kötü ihtimalle 3-0'lık bir sonuç çıkıyor. Belki 3-2 olabilir ama 5-0'da olabilir, bu maç 2-2'de bitebilirdi. Bu koşullar altında, bu yarışta kalmak oldukça zor ama taraftarlarımıza bir mesaj vermek istiyorum. Biz bu yarışta sonuna kadar kalacağız, bu yarışı da kazanacağız. Bu konuda içleri rahat olsun."