Göksun Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) işbirliği ile Sosyal Destek Programı (SODES) programı kapsamında Göksun Fatih İlkokulu bahçesine "akrilik zeminli" çok amaçlı spor sahası yapıldı.

Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, spor sahasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, sahanını zeminin "Bir Top, Bir File, Bir Pota, Akrilik Zeminde Haydi Spora" projesi kapsamında yapıldığını söyledi.

Sporu günümüz dünyasının sosyal ve kültürel yaşamından ayırmanın mümkün olmadığını ifade eden Pehlivan, şunları kaydetti: "Sağlıklı nesillerin yetişmesinde spor önemli bir eğitim aracıdır. Bireylerin mutluluğu, bedensel ve ruhsal sağlıklarının devamı, ayrıca sosyal yaşamları üzerindeki olumlu etkileri göz önüne alındığında sporun genel toplum sağlığı üzerinde ne kadar etkili olduğu görülmektedir. Bireyin ergenlik öncesi ve sonrası düzenli olarak katıldığı spor faaliyetleri sağlıklı bir fiziki yapının gelişmesine yardımcı olurken, diğer taraftan ruhsal gelişmeye de katkıda bulunur."

Pehlivan, gelecekte toplumda sorumluluk yüklenecek yetişkinlerin iyi alışkanlıklar edinmesinde, bireyler arası iyi ilişkilerin kurulmasında ve devam ettirilmesinde çocukluktan başlayan spor yaşamının önem taşıığını ifade etti.

Göksun'da ilk kez akrilik zeminli spor sahası yapıldığını dile getiren Pehlivan, "İlçemizde ilk kez hayat geçirilen bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 'Bir Top, Bir File, Bir Pota, Akrilik Zeminde Haydi Spora' sloganı ile hayata geçirilen bu spor sahasında basketbol, voleybol, hentbol, badminton sporları yapılabilmektedir. Gelecek dönemlerde diğer okullarımızda da hayata geçirmek için gerekli girişimlerde bulunacağız" şeklinde konuştu.

Pehlivan, konuşmaların ardından açılışı yapılan sahada öğrencilerle basket atma yarışı yapıp hatıra fotoğrafı çektirdi.