Mersin Silifke'de 42. Uluslararası Silifke Kültür Haftası (20-26 Mayıs) etkinlikleri devam ediyor. Etkinlikler kapsamında düzenlenen bisiklet kriteryumu yoğun ilgi gördü.

Turkcell Güneş Saatçilik'in katkılarıyla düzenlenen bisiklet kriteryumuna yaklaşık 250 kişi katıldı. Atatürk Anıtı’ndan başlayan kriteryum, Hastane ışıkları ve Kaymakamlık binası önünden devam edip yine başladığı noktada son buldu.
Yarışmada çekiliş yapılarak 6 adet bisiklet dağıtıldı. Balon dağıtılan yarışmalarda, halka ücretsiz olarak dondurma ikramı da yapıldı.

Yarışmanın startını Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut vererek, katılımcılara göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür etti. Turgut, bisiklet kriteryumu sonunda sponsor olan Turkcell Güneş Saatçilik'e teşekkür belgesi verip, katılan tüm yarışmacıları tebrik etti. Çekilen kuralar sonunda belirlenen 6 yarışmacıya birer bisiklet armağan edildi.

Başkan Turgut, "42 yıldır kutlanan bu festivaller sayesinde Silifke, adını Türkiye'ye olduğu gibi dünyaya da duyurmuştur. Silifke halkı, geçmişine sahip çıkarak bu değerlerini korumuştur. Akdeniz’in incisi olan bu güzel ilçe, tarihi dokusu ve tabii güzellileriyle yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekmektedir. Festival dolayısıyla gelen konuklarımız, ilçemizin tanıtımına büyük katkı sağlamaktadırlar. Geçen yıl Yörük Yılı olarak kutladığımız festivalimizi, bu yıl da Göksu Yılı olarak kutlamaktayız. Festivalimiz içerisinde düzenlenen Bisiklet Kriteryumuna genç yaşlı bütün herkes yoğun katılım gerçekleştirdi. İlçemiz adına başarılı hizmetler yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Yarışmalarda İl Kültür Müdürü Mustafa Kemal, Belediye Başkan yardımcıları Ömer Savar ve Abdullah Yılmaz da çekiliş yaparak, katılımcılara çeşitli hediyeler armağan etti.