Bitlis’in Tatvan Kaymakamlığı’nın destekleri ile Tayland’ta düzenlenen Muaythai Dünya Kupası Şampiyonası'na katılan Mehmet Yalçın, dünya üçüncüsü oldu.

Tatvan’dan Muaythai Sporcuları Gökhan Kara ve Dilek Akar ile birlikte turnuvaya katılan genç sporcu Mehmet Yalçın, Muaythai Federasyonu tarafından 12-24 Ağustos tarihleri arasında Tayland’ta düzenlenen Dünya Kupası Şampiyonası'nda büyük bir başarı elde ederek dünya üçüncüsü olma başarısını elde etti.

KAYMAKAM SPORCULARI ÖDÜLLENDİRDİ

Şampiyonanın sona ermesinden sonra ilçeye dönen sporcular Mehmet Yalçın, Gökhan Kara ve Dilek Akar’ı Tatvan Kaymakamı Murat Erkan makamında kabul etti ve sporcuları çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Elde edilen başarının önemine vurgu yapan Kaymakam Erkan, "Sporcularımızın şampiyonada gerek ülkemizi ve gerekse ilimiz ve ilçemizi temsil etmiş olmaları son derece önemli. Böyle büyük bir organizasyondan dünya üçüncülüğü gibi büyük bir başarı elde etmeleri ise ayrıca büyük bir başarıdır. Ben bu vesile ile başarının mimarı sporcumuzu ve sporcumuzun başarısına katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah sporcularımız şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada bu tür büyük organizasyonlarda gerek ülkemizi ve gerekse ilçemizi en iyi şekilde temsil etmeye ve ilçemizin adını her alanda duyurmaya devam edeceklerdir. Kaymakamlık olarak bizim de şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada sporcularımızın yanında olacağız." diye konuştu.

Antrenör Ömer Uğur ise desteklerinden dolayı Kaymakam Murat Erkan’a teşekkürlerini iletti.