Bitlis’in Tatvan ilçesinde Muaythai sporcuları Mehmet Yalçın, Gökhan Kara ve Dilek Akar, Türkiye’yi temsilen Tayland’da düzenlenecek Muaythai Dünya Kupası müsabakalarına katılacaklar.

Muaythai Federasyonu tarafından 12–24 Ağustos tarihleri arasında Tayland’da düzenlenecek Dünya Kupası müsabakalarına hazırlanan sporcular, antrenörleri Ömer Uğur gözetiminde Tatvan Kapalı Spor Salonu'nda çalışmalarına devam ediyor.
Muaythai Dünya Kupası'na Tatvan’dan ilk defa üç sporcu göndereceklerini belirten antrenör Ömer Uğur, sporculardan Mehmet Yalçın’ın 51 kiloda gençler kategorisinde, Gökhan Kara’nın 54 kiloda büyük erkekler A klas kategorisinde, Dilek Akar’ın ise 54 kiloda büyük bayanlar kategorisinde katılacağını söyledi. Sporcuların şampiyona hazırlıklarının devam ettiğini kaydeden Uğur, “Muaythai Dünya Kupası'na ilçe olarak ilk defa 3 sporcu birden gönderiyoruz. 1’i bayan 3 sporcuyla katılmak gerçekten büyük bir başarı. Bunun yanında yine bu şampiyonaya ilk defa bir bayan sporcumuz katılacak. Hedefimiz üç sporcumuzun da şampiyon olmasıdır.” dedi.

Sporcuların 7 – 11 Ağustos tarihleri arasında İstanbul’da 5 günlük kampa gireceklerini kaydeden Ömer Uğur, “Şampiyonada 3 sporcumuz hem ülkemizi hem de ilimizi ve ilçemizi temsil edecekler. Ben bu vesile ile şampiyonaya katılacak sporcularımızdan Mehmet Yalçın’a sunduğu katkı ve desteklerinden ötürü Kaymakamımız Sayın Murat Erkan’a ve bayan sporcumuz Dilek Akar’ı yetiştiren Bitlis Eren Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Öğretim Üyesi Gülcan Tekin’e teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ise sporculara başarı dileğinde bulundu. Tatvan’dan 3 sporcunun aynı anda şampiyonaya katılacak olmasının son derece önemli bir başarı olduğuna vurgu yapan Kaymakam Murat Erkan, “Sporcularımızın şampiyonada gerek ülkemizi ve gerekse ilimiz ve ilçemizi temsil edecek olmaları son derece önemli. Sporcularımızın önceki başarılarına da bakıldığında birçok ülkeden sporcunun katılım göstereceği bu şampiyonada da iyi bir derece alacaklarından kuşkumuz yok, sporcularımıza güveniyoruz. İnşallah onlar da bizim bu güvenimizi boşa çıkarmayacaklardır. Bu vesile ile şampiyonaya katılacak olan sporcularımıza başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.