Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'na transfer olan ABD'li yıldız Boby Dixon, "3 senedir Karşıyaka'dayım, burası benim ikinci evim gibi. Artık bu noktadan sonra önüme bakıp başka bir seçeneği değerlendirmek istedim." dedi.

Türkiye Basketbol Ligi'nde 28 yıl aradan sonra şampiyon olan İzmir ekibi Pınar Karşıyakalı oyuncu ve teknik heyet Karşıyaka Arena'da da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Takımın en iyi isimlerinden biri olan ve Fenerbahçe Ülker'e transfer eski adıyla Boby Dixon yeni adıyla Ali Muhammet, 3 yılda 3 kupa kazandığı Karşıyaka'nın evi gibi olduğunu söyledi. Pınar Karşıyaka olarak her yıl üzerine koyarak ilerlemeye çalıştıklarını ve bu yılı da şampiyon olarak tamamladıklarını belirten Ali Muhammed, "Yapabileceğimizin en iyisini yaptık, hepimiz için mükemmel bir sezon oldu." ifadesini kullandı.

Türk Milli Basketbol takımından oynayacak olmasıyla ilgili de, "Milli takımda oynayacağım için çok heyecanlıyım. Bazı yeni Türk oyuncularla tanışacağım ve eurobaskette neler yapabileceğimi göreceğim, heyecanla bekliyorum." diye konuştu. Fenerbahçe Ülker'le anlaşmasıyla ilgili de, "3 senedir Karşıyaka'dayım, burası benim ikinci evim gibi. Artık bu noktadan sonra önüme bakıp başka bir seçeneği değerlendirmek istedim." diye konuştu.

SARICA: SON KARARI VERİRKEN KENDİSİNDEN DUYMAK HOŞ OLURDU

Pınar Karşıyaka Antrenörü Ufuk Sarıca da Boby Dixon'un Karşıyaka'ya büyük hizmetler vermiş bir sporcu olduğunu ve aralarında duygusal anlamda bir bağ olduğunu söyledi. Sarıca, şöyle konuştu: "Ben üç sene önce bu takımı kurduğumda Diblor, Boby ve Soner, üç senedir benle beraber geliyor. Dışarıdaki duruşu, yaptığı hizmetler, sporculuğu adına kendi adıma ve kulübüm adına teşekkür ederim. Fenerbahçe Ülker ile anlaşmış açıkçası bunu ondan duymadım, farklı yerlerden duydum, veda mesajı da yayınlamış. Bizim dostluğumuz, bir arkadaşığımız var. Son anda kararı verirken kendisinden duymak daha hoş olurdu. Ama bu saatten bu da olmuşsa bizim iyi temenniler sunmaktan başka bir şey düşmez. Gerisini de kendi bilir."

Şampiyon oldukları için çok mutlu olduklarını ve güzel günler yaşadıklarını vurgulayan Sarıca, şunları söyledi: "Şampiyonluğun tadını çok da çıkarmaya başlamış değiliz. Özellikle Karşıyaka'da çok büyük heyecan ve coşku var. Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı ve üstüne bunu kazanmak bizim için ayrı ayrı değerli. Çok zor bir sezon yaşadık, bu şampiyonluk gelirken de saha avantajına sahip değildik. Fenerbahçe ve Anadolu Efes gibi önemli imkanlara sahip takımları geride bırakarak şampiyonluğa ulaşmak mutluluk verici. Oyuncular, yöneticilerimiz, bizler hepimiz çok mutluyuz."

Başarının sırrının çalışmak ve doğru kadrolar kurarak üzerine her sene yeni eklemeler yapmak olduğunu da belirten Sarıca, "3 sene içerisinde bir sürü oyuncu kaybettik ama esas çatı hep korundu. Bu yola giderken de inancımız, 'yapılacak çok iş ve hayallerimiz vardı, bu hayallere çalışarak mücadele ederek, tribünde taraftar desteğiyle ulaştık. Acaip gizli saklı bir sırrımız yok ama son topa kadar hep savaşan bir takım olduk. Bugün herkes üç dört uzatmayı, 16 sayıdan geri gelmeyi soruyor. Bunun meyvesini şampiyonlukla elde ettik." dedi. Kendisi için hedeflerin bitmeyeceğini de ifade eden Sarıca, antrenörlük olarak bir sürü hayali olduğunu, bunların devamını sağlamaya çalışacağını söyledi.

Takım Kaptanı İnanç Koç da, "İnanılmaz mutluyuz, bu işe 25-30 yılını vermiş biri olarak en sonunda tarihin en büyük kupasını kaldırmak, lig şampiyonluğu elde etmek, KSK forması ve kaptan olarak yapmak benim için inanılmaz bir gurur kaynağı. Bu başarının tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Şampiyonluğu Karşıyakalılar ve bizi desteleyen herkese hediye ediyoruz. Artık, Karşıyaka için basketbolda geri dönüş olmamalı ve olmayacaktır da. Bizim için hayaller bitmez." diye konuştu.