Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, engelli spor turizmi faaliyetleri kapsamında seyahat acentesi ANB Travel yöneticilerine destek sözü verdi. Muğla'nın Bodrum ilçesinde faaliyet gösteren ANB Travel Genel Müdürü Sander Damen ve Yasmin Bodrum Resort-Convention-SPA Genel Müdürü Erhan Ünaldı, Başkan Kocadon'u makamında ziyaret etti.

Genel Müdür Damen, engellilere yönelik spor turizmine büyük önem verdiklerini belirterek, "Engellilere uyumlu spor sahalarının çoğaltılması, mevcut spor sahalarının aynı zamanda engelli sporcularımız için de uygun bir hale getirilmesi, bu turizm pastasından aldığımız payın da artmasını sağlayacak. Hedefimiz basketbol, voleybol, hentbol ve tenis gibi sporları yapan başta Almanya olmak üzere Hollanda, Belçika ve İngiltere gibi Avrupa ülkelerinden engelli turistleri Bodrum'a çekerek, onlara burada spor yapabilme imkanını sunmak. Avrupa'da yaşayan bu engelli sporcular, mart ve kasım ayları aralığında ülkemizde kamp yapmak için özellikle Antalya'ya gidiyorlar. Amacımız, engelli sporcuların Bodrum'da da kamp yapabilmelerini sağlamak. Birçok ülkeyle görüşmelerimiz oldu. Bu görüşmeler gözönüne alındığında, özellikle Avrupa'dan Bodrum'a büyük bir talep var." dedi. Üç yıl önce otellerinde nizami ölçülere uygun spor salonu kurduklarını, Avrupa'dan birçok voleybol ve basketbol takımının kamplarına evsahipliği yaptıklarını söyleyen Genel Müdür Ünaldı ise belediyenin desteğiyle bu tür tesislerin çoğalabileceğini ifade etti.

Başkan Kocadon da engelli spor turizmi için destek sözü vererek, "Bodrum'da turizm faaliyetlerini çeşitlendirmek, öncelikli hedeflerimizden biridir. Bodrum sadece deniz, güneş ve kum üçlüsünden ibaret değil. Bodrum aynı zamanda kültür ve sanat şehridir de. Bununla birlikte Bodrum, sportif faaliyetlerin de bir merkezi olma özelliğine sahiptir. Bu konuda iyi niyetlerle girişimde bulunan tüm yatırımcılarımızın arkasında olacağız ve elimizden gelen desteği sunacağız. Bodrum'da yaşayan engelli kardeşlerimizin en iyi şartlar altında yaşamaları için elimizden gelen tüm mücadeleyi veriyoruz. Sunmuş olduğunuz proje, tüm dünyada yaşayan engellilerimizi sevindirecek bir proje olacak, hem de Bodrum'da turizm faaliyetlerine alternatif bir değer kazandıracak. Bu nedenle en kısa sürede sezon öncesinden hazırlıklarımıza başlayarak, bu projenin hayata geçirilmesi için çalışmalarımızı hızlandıracağız." şeklinde konuştu.