Muğla'nın Bodrum ilçesinde 9. TYF Yarıyıl Kupası Yelken Yarışları başladı. Yalıkavak Mahallesi'ndeki yarışlara, lazer ve optimist kategorisinde 43 kulüpten toplam 363 sporcu katılıyor. Optimist, Optimist Junior, Laser Radial, Laser 4.7 kategorilerinde düzenlenen Yarışlar, Bodrum Belediyesi'nin desteği ve Yalıkavak Yelken Kulübü evsahipliğinde yapılıyor. Pazar günü sona erecek yarışlarda dereceye giren sporcular, milli takım aday kadrosuna da davet edilecek.

Yarışmanın ilk gün startını, Bodrum Belediyesi Meclis üyeleri Güneri Günaydın ve Niyazi Atare verdi. Bu tür organizasyonların her yıl artması için çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Günaydın, "Öncelikle bu yarışmayı Yalıkavak'a getiren herkese teşekkür ediyorum. Bodrum'da buna benzer daha fazla etkinlik yapmamız gerekiyor. Tüm sporcularımıza başarılar dilerim." dedi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise, "Denizin üstü cıvıl cıvıl, bu da bizi çok mutlu ediyor. Her gün biraz daha bu öğrenciler ve yarışmacılarımızın sayısı artıyor. Bizim için önemli olan sağlıklı nesiller yetiştirmek, çünkü liderlik savaşla, top ve tüfekle değil, sağlık yönüyle olacak. Bunun için biz yöneticilerin en büyük görevi de sağlıklı yaşam bir sunmaktır." ifadelerini kullandı.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Serhat Belli de her sene yapılan ve sezonun ilk yarışı olan Yarıyıl Kupası'nın Yalıkavak ile özdeşleştiğini söyledi. Belli, "Dolayısıyla bu sene de yarışlarımızı aynı şekilde yaptık. Bu sene kapsamını birazcık daha genişlettik. Bunun peşinden hemen Gümbet'te, RSX olimpik sınıfımız olan RSX sınıfı ve onun genç sınıfı olan Tekno 293 sınıfıyla tekrar bir dahaki haftaya yeni bir yelkenimiz başlıyor. Burası artık yelkenin üssü oldu. Biz de burada artık üslenmeye karar verdik. Yakında burada olimpik milli takımın tesislerinin de temelini atacağız. Bütün Türkiye şu anda burada, 400'e yakın yelkenli var. Mart'ta Bodrum International Optimist Regatta yapılacak." şeklinde konuştu.

Öte yandan Türkiye Yelken Federasyonu tarafından her yıl, yelken sporuna destek olan yerel yönetimlere verilen ödüle Başkan Kocadon layık görüldü. Kocadon'a ödülü, Federasyon Başkanı Belli tarafından takdim edildi.