Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından ‘Herkes İçin Spor’ temasına uygun olarak düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, 26 Temmuz 2015 Pazar günü İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirilecek. 27. yıl yarışının onur konuğu olarak ünlü İngiliz açık deniz yüzücüsü Adam Walker İstanbul’a geliyor.

Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinden iki bine yakın yüzücü 26 Temmuz’da dostluk, yarışmak, mücadele etmek ve sınırlarını keşfetmek için İstanbul’da buluşuyor. Asya’dan Avrupa’ya kulaç atacak yüzücüler, İstanbul Boğazı’nın güzelliklerini de yaşamış olacak.

ADAM WALKER BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞACAK

Bu seneki organizasyonun sürpriz ismi, en zorlu yedi okyanus geçişinde başarıyla kulaç atan ilk İngiliz yüzücü unvanına sahip Adam Walker olacak.

Ünlü yüzücünün katılımıyla düzenlenecek basın toplantısının devamında ilk kez; Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nın tanıtımına ve gelişmesine katkıda bulunan, yarışa destek veren basın temsilcilerine TMOK’un katkılarıyla Samsung Electronics Türkiye tarafından basın ödülleri dağıtılacak.

24 Temmuz Cuma günü saat 11.00’de Ataköy Olimpiyatevi’nde düzenlenecek basın toplantısında; TMOK Başkan Yardımcısı Nihat Usta, TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, şampiyon yüzücü Adam Walker ve Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung konuşmacı olarak yer alacak.

Yüzücü sayısı ve ülke dağılımı, alınan tüm güvenlik önlemleri, yarışla ilgili önemli kurallar ve yarış kapsamındaki diğer etkinliklerle ilgili tüm detaylar burada basın mensuplarının aracılığı ile kamuoyuna da duyurulacak.