Türkiye Boks Federasyonu’nun düzenlediği Türkiye Yıldız Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası'nda 50 kiloda birinci Çarşambalı sporcu oldu. Antrenörlüğünü de babası yapan genç sporcunun bu yüzden ayrıca çifte mutluluk yaşadığını da söyledi.

Yurdun dört bir tarafından katılımla gerçekleşen Türkiye Yıldız Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası Artvin’de gerçekleşti. Şampiyonada 48 ilden, 15- 16 yaşlarında 515 sporcu ringe çıktı. 46 kilodan, 80 kiloya kadar 13 sıklette yapılan müsabakalar Artvin Spor Salonu’na kurulan iki ayrı ringde yapıldı. 2020 ve 2024 olimpiyatlarında ülkemizi temsil etmeye aday olan sporcular kendi sıkletlerinde şampiyon olmak için mücadele etti.

GİRİTLİ HEM ŞAMPİYON, HEM ALÇAKGÖNÜLLÜ

Samsun Çarşamba’yı 50 kiloda temsil eden, Çarşamba Belediye Spor Kulübü sporcusu boksör Batuhan Giritli final maçı için çıktığı ringten birinci olarak çıktı. Giritli Kocaelili rakibini yenerek 50 kiloda Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonu oldu.

Genç boksör Batuhan Giritli maç sonrası çifte mutluluk yaşadığını söyledi. Çarşamba’ya bu birinciliği getirmenin ilk mutluluğu olduğunu kaydeden Giritli, "Bu başarılarımda bende büyük emeği olan babam ve antrenörüm Yaşar Giritli’ye de armağan ediyorum. Aynı zamanda desteklerini esirgemeyen Çarşamba halkına, Gençlik Spor Müdürümüz İlkay Aydın’a ve Çarşamba Belediye başkanımız Hüseyin Dündar’a çok teşekkür ediyor saygılarımızı sunuyorum." dedi.

Çarşamba Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İlkay Aydın Çarşamba adına girdiği pek çok turnuvada şampiyon olan Batuhan Giritli’ye teşekkür etti. Aydın, genç boksör Giritli’nin Artvin’de yapılan Türkiye Yıldız Erkekler Boks Şampiyonasında da şampiyon olmayı başardığının altını çizerek, "Göğsümüzü kabartan sporcumuzu kutluyorum. İnşallah bu yıl yapılacak Avrupa şampiyonasında ve 2020- 2024 olimpiyatlarında ülkemizi temsil etmeye aday olan sporcumuz İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinletecektir. Çarşamba Belediye Spor Kulübü sporcumuz genç boksör Batuhan Giritli ve aynı zamanda boksörümüzün babası olan Antrenörümüz Yaşar Giritli’yi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum." ifadelerini kullandı.