Bölgesel Federasyonlar Toplantısı, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde bulunan Orhan Saka Salonu’nda düzenlenen organizasyona, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Makedonya, Karadağ, Rusya, Sırbistan, Slovenya, Yunanistan futbol federasyonlarının başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve genel sekreterleri katıldı.
Ayrıca, UEFA Genel Sekreteri Theodore Theodoridis ve Hırvatistan Federasyon Başkanı Davor Suker etkinlikte konuşmacı olarak yer aldı.
“BU TOPLANTININ AMACI BÖLGESEL OLARAK FUTBOLUMUZUN ALT YAPISINI NASIL GELİŞTİRİRİZ”
Organizasyonda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan TFF Başkanı Yıldırım Demirören, "Bugün ikincisini düzenlediğimiz bölgesel toplantıyı yapıyoruz. TFF olarak çok büyük bir şeref. Bu toplantının amacı bölgesel olarak futbolumuzun alt yapısını nasıl geliştiririz. Ortak nasıl hareket ederiz. Tabi ki en önemlisi de UEFA ve FIFA da bu 13 ülke nasıl beraber hareket ederiz. Beraber yönlendirme yapıp ağırlığımızı koyabiliriz. Toplantımızın içeriği bu olarak. Zaten toplantıdan sonra bir deklarasyon yayınlayacağız. Ama çok önemli bir toplantı neredeyse UEFA tarihinde ilk defa oluyor. Bu toplantı bölgesel olarak futbolumuzun alt yapısını nasıl beraber geliştirebiliriz. Nasıl bilgi aktarımında bulunabiliriz. En önemli UEFA ve FIFA da ortak nasıl beraber hareket edebiliriz nasıl gücümüzü gösterebiliriz” dedi.
Basın mensuplarının "Kulüplerin UEFA kriterlerini yerine getirmemeleri hakkında toplantıda konuşacak mısınız?" sorusuna Yıldırım, “UEFA yetkilisi ile yarın özel bir görüşmem olacak. Türkiye’nin konusu değil. Türkiye’nin konusunu genel sekreterimiz ile özel konuşmalıyız. Ama tabi ki ne kadar destekte olsak bu sorunu çözecek olan kulüplerimiz. Kendileri ile görüşmeleri
yapacağız” diye cevap verdi.
THEODORE: "TOPLANTININ OLDUKÇA VERİMLİ GEÇECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"
UEFA Genel Sekreteri Theodore Theodoridis, bölgedeki futbol federasyonlarının bir araya geleceği önemli bir bölge toplantısı için burada olduklarını belirterek, “İki başkan da burada ve önümüzdeki birkaç günlük bu toplantının oldukça verimli geçeceğini umuyorum. Yarın Beşiktaş’ın yeni stadı açılışı için beraber olacağız” dedi.
Hırvatistan Futbol Federasyonu Başkanı Davor Suker ise burada bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Futbol dostlarım ile güzel bir futbol merkezinde beraberiz. Avrupa Şampiyonası’ndaki maç için oldukça heyecanlıyım. UEFA ve FIFA meselelerinin konuşulacağı önemli bir toplantı olacak. Bizim bu güzel merkezde ağırladığınız için teşekkür ederim” diye konuştu.