Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, bu sezon ligde şimdiye kadar toplam 970 bin TL para cezası aldıklarını belirterek, çirkin tezahüratlar yapılmaması konusunda taraftarlardan yardım istedi.

Recep Bölükbaşı ve yönetim kurulu üyeleri, Özlüce Tesisleri'nde taraftar dernekleri ve tribün grupları üyeleri ile bir araya geldi. Toplantıya Spor Güvenliği Şube Müdürü Hüseyin Çiğdem de katıldı.

Bursaspor’un, ligde bu sezon şu ana kadar tribünlerden kaynaklanan olaylar ile çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 970 bin TL para ve 2 maç tribün kapatma cezası aldığı, geçen sezon bu rakamın 1 Milyon 970 Bin TL ve 9 maç seyircisiz oynama cezası olduğu belirtildi.

Bu sezon açılan basketbol branşında ise toplam 37 bin 500 TL’lik ceza alarak tüm liglerde ceza alan takımlar arasında Bursaspor'un 3. sırada yer aldığı kaydedildi.

"BURSA’YA YAKIŞMIYOR"

Kulüp Başkanı Recep Bölükbaşı, taraftarlardan çirkin ve kötü tezahürat konusunda yardım istedi.

Bu davranışların Bursaspor’a yakışmadığını belirten Bölükbaşı, şunları dile getirdi: "Son yıllarda maalesef kulübümüz kötü tezahürat nedeniyle sürekli para cezaları aldı. Bu sezondan itibaren tribün kapatma cezaları aldık. Geçtiğimiz hafta kendi sahamızda maalesef Çaykur Rizespor ile berabere kaldık. Güzel bir çıkış yakalamıştık. Belki stadyumda taraftarlarımız olsaydı o maçtan puan kaybıyla ayrılmazdık. Taraftarımız olmadığı sürece bizim bir tarafımız hep eksik olacak. Özellikle bu sezon Fenerbahçe maçında 20 bin taraftarımız vardı. Ancak kötü tezahürattan dolayı tribün kapatma cezası aldık. Bu sene böyle kör topal gidiyoruz. Bursa’mıza yakışmıyor. Biz yönetim olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bir taraftan sportif başarı bir taraftan da borçların kapatılması öngörüyoruz."

"SİZERE İHTİYACIMIZ VAR"

Cezalar konusunda Türkiye’de birinci sırada olduklarına dikkat çeken Bölükbaşı, şöyle devam etti: "Bizlere ne görevler düşüyor, sizlere neler düşüyor bunları tartışacağız. Sonuçta bir tane Bursaspor var. Bu sezon basketbol şubemizi kurduk. Çok da ses getirdi. Salonumuz hınca hınç dolu. Ancak oradan da ceza yiyoruz. Basketbol Türkiye liglerinde ceza sıralamasında üçüncü sıradayız. Ateşi yakmak çok güzel ama bunu zararsız yakmalıyız. Seyirci hasılatımız yok. Onun formasını da sen al kampanyasına 900 kişi ve kurum almış. Bursastore mağazalarında çok çeşit üretmeyi düşünüyoruz. Ancak yine bizim formalar satılmıyor. 34 puan ile ligde üst sıralardayız. Ziraat Türkiye Kupası’nda da çeyrek finaldeyiz. Gençlerbirliği geçip inşallah yarı finale çıkacağız. Size ihtiyacımız var."

"45 BİN KAPASİTELİ YENİ STADIMIZDA OYNAYACAĞIZ"

Takımın durumunu da değerlendiren Bölükbaşı, "Kupada çeyrek finaldeyiz. Geçen sezon takımda bulunan futbolcularımız şimdi A Milli takımdalar. Bir tane transfer teklifi almayan futbolcularımızın şu anda hepsini satabiliriz. Müşterileri var. Yani iyi yoldayız. İyi şeyler yaptığımızı düşünüyoruz. Kalıcı gelirlerimiz yok. İnşallah önümüzdeki transfer döneminde Bursaspor yeni kadrosunu kuracaktır. Bursaspor’un her sezon şampiyon olmasını hayal ediyorum. Bunu hep berabere düşünür, çalışırsak yaparız. Önümüzdeki sezon inşallah 45 bin kapasiteli yeni stadyumumuz da oynayacağız. Yeni sezona tribün anlamında da kendimizi geliştirmeliyiz. Çirkin ve kötü tezahüratı biz kendimiz sona erdireceğiz." diye konuştu.

ÇİĞDEM: YENİ STADA TEL ÖRGÜ KOYMAK İSTEMİYORUZ

Spor Güvenliği Şube Müdürü Hüseyin Çiğdem ise yasalar konusunda taraftarı bilgilendirebileceklerini belirtti. Gelecek sezon yeni stadyumda olacaklarını dile getiren Çiğdem, "Avrupa stadyumlarındaki gibi tribün önlerinde tel örgülerin konulmaması için siz değerli taraftarımızdan sahaya girilmemesi konusunda ricada bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.