Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, takımın bu sezon ligdeki hedefini ‘ilk 3’ olarak açıkladı. Takıma golcü oyuncu De Sutter ve bir orta saha oyuncusunun daha katılacağını vurgulayan Bölükbaşı, takımın uyumunun zaman alacağını belirterek, taraftarlardan sabır istedi.

Nilüfer Belediyesi, Timsah Arane’dan, engeliler ve yurt dışından gelen misafirlerin maçları izleyebilmesi amacıyla 3 yıllığına loca kiraladı.
Locanın protokolü, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı arasında belediye binasında loca protokolü imzalandı.

Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa’nın çimentosu konumunda bulunan Bursaspor’un başarısı için Bursa’da doğan ve doyan herkesin Bursaspor’a sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Locada, kadınların, çocukların, engellilerin ve yerli yabancı ziyaretçilerin maç izleyeceğini ifade etti.

Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı ise Mustafa Bozbey’in her zaman Bursaspor’un yanında yer aldığını ve destek verdiğini belirterek, “Diğer Belediyeler ile ilgili de loca satışlarımız var ama burada engelli vatandaşlarımızın, kadınlarımızın ve yurt dışından gelecek olan misafirlerin Bursaspor’a izlettirilmesi gibi sosyal sorumluluk düşüncesi var. Bu çok güzel bir düşünce. Localarımız hala bekliyor. Bazı loca fiyatlarında tekrar değerlendirmeler yaptık. Bekliyoruz. Birkaç hafta sonra maçlarımızı oynayacağız. Loca ve kombine alımlarını bekliyoruz.” diye konuştu.

SUTTER PERŞEMBE GELİYOR, ORTA SAHA İÇİN ALTERNATİFLERİMİZ VAR

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Bölükbaşı, dün akşam oynanan ve Bursaspor’un 1-0 yenildiği Gaziantepspor maçı ile ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Bu sezon yeni bir kadro yapısına girdik. İnşallah Bursaspor’umuz çok iyi yerlere gelecek. Dün alınan skordan dolayı üzüntülüyüz. Bildiğiniz gibi yeni bir takım oluşturduk. Dünkü maç için söylenecek çok bir şey yok. Biraz zamana ihtiyaç var. İnşallah güzel yerlere geleceğiz. Hem şehir hem takım olarak iyi yerlerde olacağız. Santraforumuz De Sutter’in transferini daha önceden yapmıştık. Kendisi Brugge takımın şampiyonlar ligindeki son maçını oynadıktan sonra Perşembe günü Bursa’ya gelecek. Orta saha için alternatiflerimiz var. Onlarla görüşüyoruz. Yabancı transferi yapmak çok zor. Kendisiyle, menajeriyle, takımıyla, nişanlısıyla, sözlüsüyle, çocuklarıyla, şehir ile ilgili bir çok sebep transferin sonuçlanması için zamanın kaybı demek. Sezon öncesinde bizim geç kalma gibi bir düşüncemiz yoktu. Almanya kampında tüm transferleri bitirmeyi hedefliyorduk. Ancak kadromuzda bulunan bazı arkadaşlar gitmek istedikleri için sıkıntı oldu. O arkadaşlarımızı gönderdik.”

“BİR İKİ HAFTA İÇİNDE UYUM SORUNU ÇÖZÜLÜR”

Gidenlerin yerine dünya çapında futbolcular aldıklarını belirten Bölükbaşı, şöyle devam etti: “Antrenman ve uyum için zamanın geçmesi lazım. Sanırım 1-2 hafta içerisinde bunu başaracağız. Taraftarımızın biraz daha sabırlı olmasını istiyoruz. 13-14 oyuncu transfer ettik. Takım komple değişime uğradı. Geleceğin takımı olarak düşünüyoruz. Transferler bitmez. Araştırmalarımız devam edecek. Bursa’ya yakışan bir takım oluşturmak istiyoruz. Yeni stadyumumuzla beraber markamızın üstüne koyup Bursa’da herkesin beğenisi kazanmış bir takım yaratmak arzusundayız. Akabinde Türkiye’de ardından Avrupa’da başarılı olmak istiyoruz. Elimizden geleni yaptığımızı düşünüyoruz.”

“HEDEFİMİZ İLK 3”

Gaziantepspor maçında stada gelen taraftarlara teşekkür eden Bölükbaşı, “15 binden fazla taraftarımız vardı. Onlar olduğu zaman futbol kalitesi de ortaya çıkıyor. Bizim futbolcularımız kalitelerini ispat etmiş isimler. Göze hoş gelen hareketler yaptılar. Birlikte çok az süre geçirdiler. Hem arkadaşlık hem de saha içindeki uyumları bütünleşecek ve başarı gelecektir. Hepsi teknik anlamda ayaklarına hakim futbolcular. İki maçta sıfır çektik. Yeni bir olgu, yeni bir hoca. Bunun için zaman gerekiyor. Hedefimiz ilk 3, geçen sene ilk 5 demiştik ama bu sene ilk 3’e gireceğimize inanıyorum. Eksiklerimiz tamamlanıyor. Trabzonspor maçında Bakambu antrenmana çıkmadı ve kadroya almadı hoca. Haklıydı. Bu sene yaşadığımız olaylar çok farklı. Bu konuda gerekli şikayet ve önerilerimi yetkili mercilere söyleyeceğim. Bir yerde eksiklikler var. Özellikle bizim altyapıda yetiştirdiğimiz oyuncuların bu şekilde hareket etmesi bizleri çok üzdü. Geçen sezon o kadar çok sıkışık durumumuz olduğu dönemde satmadık. Ben sözümün arkasında kaldım ama bizim dışımızda gelişen olaylar oldu. Kafalarının karışması oldu. Türkiye’de herhalde ilktir. Anadolu’dan bir takımdan 6 futbolcu A Mili takıma davet edildi. Bursaspor bundan sonraki dönemde de adından söz ettirecektir. Bundan sonraki haftalarda eksiklerimizin tamamlanmasıyla takımımız çok iyi olacaktır.” diyerek sözlerini tamamladı.