Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, Fenerbahçe Basın Sözcüsü Mahmut Uslu’nun Bursasporlu oyuncu Fernandao ile ilgili bir gazetede yer alan, “Kulübü ile konuştuk, bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Yine de sözleşme imzalanmadan transferin gerçekleştiğini söyleyemeyiz.” şeklindeki sözlerine sert tepki gösterdi.

Bölükbaşı, “Mahmut Uslu’nun öyle bir açıklama yaptığını düşünmüyorum, yapamaz. Yapıyorsa da yazıklar olsun. Yaptığını düşünmüyorum, yaptıysa da adam değildir.” dedi.

Başkan Bölükbaşı, Bursasporlular Derneği tarafından Nilüfer Havva Aslanoba Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde düzenlenen " konjonktürel Şampiyonluktan Sürdürülebilir Başarıya" temalı Bursaspor çalıştayına katıldı. Çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan Bölükbaşı, golcü oyuncu Fernandao’nun Fenerbahçe’ye transfer olacağı yönündeki haberlere tepki gösterdi.

“BAZI YANDAŞ GAZETECİLERİN YAPTIĞI HABERLER”

Transfer haberlerini İstanbul basınının Bursaspor’u ‘çekememesine’ bağlayan Bölükbaşı, şunları dile getirdi: “Artık başkanlar, yöneticiler artık bir şekilde demeçlerinin sorumluluğunu taşımaları lazım. Ama yöneticilerin transferlerle ilgili demeç verdiğini düşünmüyorum. Bazı yandaş gazetecilerin yada yazarların yaptığı haberler bunlar. Bursasporla ilgili sıkıntıları var, iyi bir Bursaspor var, bizi rahat bıraksınlar. Kendi sağlıksız dünyalarına bizi almasınlar, biz temiziz. Şaibeli şeylerle işimiz yok. O yüzden artık yeter diyorum.”

“BENİM FUTBOLCULARIM KARAKTERLİDİR, ONLARLA GÖRÜŞTÜKLERİNİ SANMIYORUM”

Ligde Konyaspor ile dördüncülük maçına çıkacaklarını, kupada ise final oynayacaklarını hatırlatan Bölükbaşı, şöyle devam etti: “Nedir yani yok Fernandao’yu aldılar, Şener’i aldılar, bilmem neyi aldılar. Benim futbolcuların karakterlidir, benim futbolcularımın onlarla görüştüklerini de sanmıyorum. Şuanda transfer konuşmuyoruz, hepsi bizim sözleşmeli futbolcumuz. Buradan da haberi yapan kişilere söylüyorum, lütfen bizi rahat bıraksınlar. Ben futbolcularımla sabah akşam konuşuyorum. Şuanda bir sıkıntımız yok. Ama her şeyin bir dönemi var. Bu Bursaspor’a zarar verir. Futbolcular da gazeteleri, sosyal medyayı takip ediyor. Neden bu haberler böyle çıkartılıyor, çünkü kupayla ilgili.”

“BU KADAR DA DANGALAKLIK OLMAZ”

Bazı İstanbul basınının haset ve kıskançlık içinde olduğunu belirten Bölükbaşı, şunları ifade etti: “Adam yazıyor, ‘yüzde 80 bitti, 90 bitti, aldık, ettik’ Neyi alıyorsun sen ya simit mi alıyorsun? Bu kadar da dangalaklık olmaz. Bırakın kardeşim daha sezon bitecek. Devre arasında da hepsine transfer teklifi var diyorlardı, satıyor musunuz, satmıyor musunuz diye. Satmıyoruz diyoruz gene konuşuyorlar. Ben söyledim, bu kadroyu bozmak istemiyorum. Bütün imkanlarımla bunun için uğraşıyorum. Dün İstanbul’daydım. Konuştuk, bazı şeyler yaptık, bugün de yarın da bir şeyler yapacağım. Ama bunu futbolcularıma aksettirmem. Basın önünde konuşmam. Şuanda iki maçımız var, onlara odaklanmamız lazım. Futbolcuların da kafalarının rahat olması lazım, genç insanlar bunlar.”

“ADAMIN MALİYETİ BELLİ, İMKANLARIMIZI ZORLUYORUZ”

Sosyal medyadan “başkan açıklama yap” diye kendisine baskı yapıldığını kaydeden Bölükbaşı, “Dangalak iki tane tweet atıyor. Yeter yani. Büyük Bursaspor istiyorsak muhakkak sabırlı olacağız. Ne yapayım taraftarıma yalakalık mı yapayım. Adamın maliyeti belli, imkanlarımızı zorluyoruz, almak da istiyorum, kadromuzu bozmayacağımızı da söyledim. Şenol Hoca ile de her gün görüşüyorum, kahvaltı yapıyorum, öğlen yemeği yiyorum, şakalaşıyoruz. Ama her şeyin bir zamanı var. Her gün çıkıp televizyona demeç mi vereyim, bugün şu oldu, iki dakika sonra bu olacak diye.” diye konuştu.

“MAHMUT USLU ÖYLE AÇIKLAMA YAPMAZ, YAPTIYSA YAZIKLAR OLSUN”

Bölükbaşı, Mahmut Uslu’nun açıklamaları için ise, “Mahmut Uslu’nun öyle bir açıklama yaptığını düşünmüyorum, yapamaz. Yapıyorsa da yazıklar olsun. Yaptığını düşünmüyorum, yaptıysa da adam değildir. Ben de söylüyorum, bu kadar net.” ifadelerini kullandı.
Bölükbaşı, yapımı devam eden ‘Timsah Arena’nın isim hakkı için Lacoste firması ile görüştüklerini ve 29 Mayıs’ta (Bugün) Bursa’ya geleceği’ yönünde daha önce yaptığı açıklamaları hatırlatılarak, gelişmelerin sorulması üzerine, şunları söyledi: “Yazmış bir iki tanesi, ‘29’unda dedi, ben takipçisiyim’ diye. Şimdi buradan bir küfür edeceğim görecekler. Ben iyi bir Bursasporluyum, bunu kimse ile tartışmam. Bunun dışında da çok çalışkanım ve çalışıyorum. Biraz sabırlı olsunlar. Ama böyle de olmaz. Kim istiyor, alın götürün kardeşim, sırtımda yumurta küfesi yok.”

“FERNANDAO’NUN 3 YILLIK MALİYETİ 30 MİLYON EURO”

Sözü Fernandao’nun maliyetine getiren Bölükbaşı, “Fernandao’yu al. Tamam alacağım. E 100 lira borcum var. 5 milyon euro bonservisi var, kendisi de 3 sene için 5 milyon euro istiyor. Toplamda 10 milyon yapıyor, çarp üçle, 30 milyon euro oluyor. Senin bütçen ne kadar 55 milyon euro. E reklam gelmiyor, sponsorun yok, maça gelmiyorsun, storelerden ürün almıyorsun, maça gelmiyoruz passolig, her şeye bir bahanen var. Biz bu Bursaspor’u en tepeye çıkartacağız. O yüzden İstanbul basını konuşuyor. Onlar konuşsunlar, bizimkiler konuşmasın. Kim beklerdi böyle bir Bursaspor’u, Türkiye’nin en iyi futbol oynayan takımı, milli takıma 6 futbolcu göndermeyi. Şuanda ben transfer yapsam hepsini satsam borcum da kalmaz, iyi futbolcular da alırım. Bunlar başarı istiyor ya ben onlardan çok daha fazla istiyorum.” dedi.