ADANA (AA) - Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi ekibi BOTAŞ'ın, sezon öncesi transfer ettiği ancak Türkiye'ye gelmeyeceğini açıklayarak, sözleşme hükümlerine uymayan ABD'li oyun kurucu Odyssey Sims, takıma katılacağını bildirdi.

Akdeniz ekibinin başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, bu sezon için transfer ettikleri 24 yaşındaki ABD'li oyun kurucuyu, yaptıkları anlaşmaya uymadığı için Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ve Uluslararası Basketbol Federasyonu'na (FIBA) şikayet ettiklerini anımsattı.

Kadrolarını yeniden şekillendirdiklerini anlatan Yıldızoğlu, şöyle konuştu:

"Sezon başında bizimle sözleşme imzalayan ama sözleşme hükümlerini yerine getirmeyen Sims'i, tekrar kadromuza kattık. Sims, oynamak istediğini belirtti. Onunla ilgili FIBA nezdinde girişimlerde bulunmuştuk. Oyuncu, menajeri vasıtasıyla özür mektubu gönderdi ve takıma katılmak istediğini söyledi. Biz de onu kadromuza aldık."

Yıldızoğlu, pivot mevkisine takviye yapmayı planladıkları da belirterek, şunları kaydetti:

"Bunlar, kadro genelinde yaşadığımız sıkıntılardan kurtulmak için yaptığımız teşebbüsler. Sadece bunlar yetmez, şu anda kadromuzda bulunan bütün oyuncular taşın altına elini koymalı. Bu bağlamda elimizdeki yerli oyunculara güveniyor ve inanıyoruz. Sims geldi, bir de pivot takviyesi yaparak kadromuzu oluşturacağız. Bu yenilenen kadromuzla bambaşka bir kimyaya bürüneceğiz."