Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu ilk maçında deplasmanda Club Brugge ile yapacağı maçı izlemek isteyen Avrupalı taraftarlar bilet temin edemedi. Club Brugge tarafından Beşiktaş kulübüne verilen bin 350 adet biletin Türkiye’de satılması Belçika’daki taraftarları üzdü.

Maça girebilmenin yolunu arayan Beşiktaş taraftarlarının, bazı Club Brugge taraftarına ait biletleri aldıkları belirtildi. Bazı Belçikalıların Beşiktaşlılara yüksek fiyata bilet sattığı tespit edildi. Yetkililer, biletlerini Türklere satan Brugge taraftarlarına stada giriş yasağı verileceğini açıkladı. Brugge kulübü, sadece kulübe kayıtlı olan ve daha önce bilet almış olan taraftarlara bilet satışı yapıyor.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILIYOR

Brugge Belediye Başkanı Renaat Landuyt, Beşiktaş karşılaşmasını ‘yüksek riskli maç’ olarak nitelendirirken, özel güvenlik önlemlerinin alınacağını belirtti. İlk olarak maç günü 24 saat boyunca stadyum yakınlarında cam şişelerde alkollü içecek satışı yasaklandı.

Yasağın maçın oynanağı gün olan 12 Mart Perşembe günü sabah 10.00 ile Cuma sabahı saat 10.00’a kadar geçerli olacağı ve stada 1 kilometre mesafede geçerli olacağı ifade edildi. Yasağın ayrıca restoranlarda geçerli olmayacağı da aktarıldı. Belediye Başkanı Landuyt, sokakta cam şişeyle dolaşanların polis tarafından durdurulacağını, hatta şişenin boş olması durumunda bile buna izin verilmeyeceğini belirtti.

GALİBİYET BİLE BRUGGE İÇİN YETMEZ

Hem Beşiktaş’ı hem de Brugge’ü çalıştırmış olan Alman teknik adam Cristoph Daum da karşılaşmayla ilgili açıklamalarda bulundu. Daum, Beşiktaş’ın taktik anlamda daha iyi olduğunu ve Brugge’de alınacak bir galibiyetin bile Belçika ekibine yetmeyebileceğini belirtti.

Club Brugge - Beşiktaş maçını izlemek için Brugge geleceğini de belirten Daum, "Slaven Bilic, Beşiktaş’da çok güzel işler çıkarıyor. Oyuncular dengeli ve organize oynuyor. Demba Ba gibi harika bir forvetleri var. Türkiye’de de şampiyon olacaklarına inanıyorum." dedi.