Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu, UEFA’nın Trabzonspor hakkından verdiği kararın kendileri açısından büyük bir başarı olduğunu söyledi.
Bülbüloğlu,UEFA’nın Trabzonspor hakkında Finansal Fair Play ile ilgili verdiği kararı kulübün resmi internet sitesinden değerlendirdi. Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu, "Bu kriterler dolayısıyla Galatasaray, Beşiktaş hatta Barcelona bile ceza almıştı. Fenerbahçe gelir gider açısından bizden daha iyi durumda. Bu duruma gelmemizde başkanımızın rolü çok büyüktür. Sunumu çok iyi yaptı" dedi.
"BİR PLAN HAZIRLADIK"
Aralık ayında yapılan genel kurul sonrası çok ciddi sıkıntılar içinde bir Trabzonspor’la karşılaştıklarını belirten Bülbüloğlu, “Seçildiğimizde büyük bir borçla karşılaştık ve kulüpte hiç para yoktu. Acilen ödemeler yapmamız gerekiyordu. Bizim için oldukça kötü bir görüntü vardı” dedi. UEFA sürecine dikkat çeken Bülbüloğlu, “Bu konudan sorumlu yönetici olarak UEFA’ya gidip görüşmeleri başlattım. Kulübü bu mali yapıdan kurtaracağımızı, bununla ilgili hazırlıklarımızın ve projelerimizin olduğunu kendilerine anlattım, yönetim kurulumuzun vizyonundan bahsettim. Bunları kendilerine yazı olarak da sundum. Ardından başkan düzeyinde konuları masaya yatırıp, yapılacak savunmayla ilgili olarak çalışmalara başladık. Bir plan hazırladık. Başkanımızın liderliğinde ben, başkan yardımcımız Nevzat Aydın ile birlikte oluşturduğumuz heyetle UEFA’ya gittik ve kurula savunmamızı yaptık" ifadelerini kullandı.
"UEFA BİZE VE PROJELERİMİZE İNANDI"
"Savunmada gelirlerimizi arttıracağımızı, giderlerimizi düşüreceğimizi ve 3 yıllık bir süreçte kulübü UEFA’nın mali kriterlere uygun hale getireceğimizi anlattık" diyen Bülbüloğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Bütün sunumu başkanımız yaptı. Sonrasında UEFA bize ve projelerimize inandı. Bunun sonucunda da gelinen noktada bir men cezası almadık. Bence alınabilecek en hafif cezayı aldık. UEFA bu sürece çok ciddi bakıyor. Bu kriterler dolayısıyla Galatasaray, Beşiktaş hatta Barcelona bile ceza yemişti. Fenerbahçe gelir gider açısından bizden daha iyi durumda. Ancak onlar da para cezası aldılar ve kriterlere 3 yıl içerisinde uymaları gerekiyor. Biz 1 milyon, onlar ise 7.5 milyon Euro ceza aldı. Bu duruma gelmemizde başkanımızın rolü çok büyüktür. Sunumu çok iyi yaptı. Yönetim kurulumuzdaki diğer arkadaşlarım da vizyonu ve yapısı ise UEFA’yı etkiledi. Sonucunda da en hafif cezayla bu süreci atlattık. Artık bize düşecek görev UEFA’ya verilen tüm sözlerin tutulmasıdır. Artık en küçük bir harcama bile büyük dikkat istiyor. Eskisi gibi harcama yapma dönemi sona ermiştir. Yanlış yapma lüksümüz yok. Her şey hazırladığımız plan çerçevesinde olmalı."