Süper Lig'de 1 puanla ligin dibine demir atan Mersin İdmanyurdu'nun yeni hocası Bülent Korkmaz, zor gidişattan kurtulmaları için çok çalışmaları gerektiğini belirtti. Sivasspor'dan alacakları puan ya da puanların takımın özgüvenini artıracağını dile getiren Korkmaz, takıma kötü günde sahip çıkılmasının çok daha önemli olduğunu vurguladı.

Korkmaz, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında göreve başlayalı bir hafta olduğunu ve bu bir hafta içinde Konyaspor maçı oynadıklarını kaydetti.

Konya maçının düşündükleri ve istedikleri gibi olmadığını dile getiren Korkmaz, başladıktan sonra oyuncularla çalışırken çok keyif aldığını bu maç öncesi yaptıkları taktik antrenmanlarının kendisini çok umutlandırdığını dile getirdi.

Konya'ya gittikten sonra soyunma odasının kendisini daha da umutlandırdığını ifade eden başarılı teknik adam, "Olumlu güzel bir hava vardı. Maçta ise istediğimiz oyunu oynayamadık. Mağlup olduk. Tabi nihayetinde takımın başında ben isem sorumluluk bana ait. Ama mazeretleri söylemeye kalkarsak bir çok mazeret var. Sezon başından beri çalışma temposu olsun, antrenman olsun, ama bunları geride bıraktık. Önümüzdeki maçlara bakmamız gerekiyor. Bu hafta Sivas maçı var. Birde fikstür olarak şu an ilk yarının en zor fikstürü. Konya Sivas, Trabzon içeride. Gaziantep 3 deplasman var birde içeride var. Bunun üstesinden gelmemiz için çok çalışmamız gerekir. Çok çabalayacağız." ifadelerini kullandı.

'DEPLASMANDA KAZANAMAYORSAN KAYBETMEYECEKSİN'

Bu bir hafta içinde takımın bütün maçlarını seyrettiğini anlatan Korkmaz, şöyle devam etti: "Tabi geçen sene ile bu sene arasında fark var. Ama biz aynı takım ile çalışıyoruz. Aynı oyuncu gurubu var. Bu bir avantaj. Bu avantajı takımın lehine çevirmek istiyoruz. Onun için çabalıyoruz. Sivas'tan alacağımız galibiyet veya puan takımın özgüvenini artırır. Önemli olan deplasmanda rakibinizle oynuyorsanız kaybetmemeniz gerekir. Kazanırsanız çok daha iyi olur. Şimdi onun için uğraşıyoruz. Ama oyuncuların tavrından memnunum. Açıkçası . onlarda çok üzülüyor. Üzüntülerini bana dile getiriyorlar. En kısa zamanda en iyi şeyi yapacaklarına inanıyorum. Tabi burada hep beraber hareket etmemiz gerekir. Çünkü Süper Lig takımı olmak şehri bir ayrıcalıklı kılıyor. Çok güzel çok farklı bir şehir. Dolayısıyla herkes yardım etmeli takıma bizlere. En azından manevi olarak yardımcı olması lazım. Çünkü benim için zor zamanlarda takıma sahip çıkmak değerlidir. Çünkü nihayetinde bir tane Mersin İdmanyurdu var. Bir tane Mersin şehri var. Bunu da değerli kılmamız lazım. İnşallah bunu da yapacağız."

'MESUT HOCA'NIN ÇALIŞTIRMA ŞEKLİ FARKLI'

Basın mensuplarının aynı kadro ile geçen sene başarımı olan takımın bu sezonki başarısızlığını sorması üzerine Korkmaz
"Aynı takım farklı hoca ile çalıştı. Rıza hoca burada başarılı idi. İşin doğrusunu söylemek gerekirse takımı da kurdu. Şimdi ikinci senede transfer yasağı vardı ama aynı takım oynuyordu. Avantajı oturmuş bir kadro yapısı vardı. Tecrübeli bir kadro yapısı vardı. Bunu iyi değerlendirmek lazımdı. Hiç bir teknik direktörü hakkında yorum yapmamak gerekir. Mesut Hoca'nın çalıştırma şekli çok farklı idi. İlk dönem hazırlık kampına milli takıma gitmiş oyuncular vardı. Onların geç katılması. Kırılma anlarında olayın takıma dönmemesi. Farklı bir oyun metodu olup olmadığını araştırmak istemedim. Her teknik direktörün farklı bir çalışma sistemi vardır. Futbol aynıdır ama herkesin bir çalışma sistemi vardır. Dolayısıyla ona adapte olmak biraz oyuncularımı zorlandı yaksa hoca mı adapte olamadı onu bilmiyorum. Teşhis aynı hoca ile geçen seneki iyi durumu yakalayabilmek. Bizde onun için çalışacağız."

'TÜRKİYE'DE TEKNİK DİREKTÖRLER HEM SAHA İÇİ HEMDE DIŞARI İLE UĞRAŞIYOR'

Kendilerinin sadece saha içi ile uğraşmadığına dikkat çeken Korkmaz saha içinin de dışının da önemli olduğuna işaret etti.
İki yönlü çalıştıklarını Türkiye'de teknik direktörlerin kaderinin bu olduğunu anlatan Korkmaz, şunları kaydetti: "Avrupa'da saha içi ile uğraşır saha dışı ile uğraşmaz. Yani oyuncunun diğer konuları ile de uğraşıyorsun. İster istemez. Avrupa'da böyle bir sistem yok. Ama Türkiye'de sistem bu: Bizde buna uymak zorundayız. Zor mu? zor. Ama ben işimi çok seviyorum. Bu işi illaki yapmak istiyorum. Uğraşıyoruz çabalıyoruz bazen futbol şansı, bazen antrenör şansı, takım şansı sizin lehinize olmalı. Çalışma metodundan ziyade davranış metodu da çok önemli. Hocaların farklılığı da olabilir bu konuda. Çünkü artık oyuncular sizin çocuğunuz gibidir. Yaşı kaç olursa olsun çok önemli değil. Nihayetinde o sevgiyi alakayı göstermeler. Biz bu yönde de çok yaklaşıyoruz. Bu yönde de biraz kendileri ilgileniyoruz çünkü dediğim gibi antrenman performansı ve zihinsel performans. Bir maça hazırlandığınız zaman zihinsel olarak ta konsantrasyon üst seviyede olmalı. Dolayısıyla biz bu şekilde yardımcı olmaya çalışıyoruz."

'GALİBİYET GELİRSE ÖZGÜVEN GELİR'

Bülent Korkmaz, takımlarının tek ihtiyacının galibiyet olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Galibiyet geldiği zaman özgüvenin geleceğini ben düşünüyorum. Çünkü takım kendine inanıyor. Bir galibiyetle daha da iyi olacağımızı söylüyorlar. Bende aynı şeye katılıyorum. Dolayısıyla bunu bekliyoruz. Olması için inşallah bu maç için çabalayacağız. Uğraşacağız. Futbolcular maç kaybettikçe özgüven eksikliği de olur. Bunu bende futbol oynarken yıllarca yaşadım. Hep iyi oynamıyoruz bazen performans düşüklüğü oluyor. Özgüvene de ihtiyaç oluyor. Saha dışında oyunculara biz bu konuda da yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ama unutmayın ki devre arası var. Transfer var oyuncularımız çok akıllı. Bunun da bilincindeler. O düşüncede olduklarını ben düşünmüyorum. Verecekleri performans çok önemli. Milli takım arası bizim için önemli. Onu iyi değerlendireceğiz."