A Milli Futbol Takımı ile yarın oynayacağı özel maç için İstanbul'a gelen Bulgaristan Milli Takımı'nı kimse karşılamadı.

Sofya'dan kalkan uçak ile saat 11'00 sularında İstanbul Atatürk Havalimanı'na inen Bulgaristan A Milli Futbol Takımı, Türkiye'de bulunduğu sürece içerisinde Renaissance Istanbul Bosphorus Hotel'de konaklayacak.

Türkiye'nin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme grubunda Kazakistan ile oynayacağı A Grubu 6. maçına hazırlık niteliği taşıyan Bulgaristan maçı yarın oynanacak. Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda yarın saat 20.45'te oynanacak karşılaşma için öğle saatlerinde İstanbul Atatürk Havaalanı'na gelen Bulgaristan Milli Takımı'nı kimse karşılamadı.

Komşu ülkenin milli takım kafilesini Cihan muhabiri binecekleri otobüse yönlendirirken, kendi bagajlarını taşıyan oyuncular ise otobüs şöforunun aracın yanında olmamasından dolayı bagaj kapaklarını kendileri açtı ve valizlerini yerleştirdi. Bir oyuncu kapağını açtığı bagajın pet su şişeleriyle dolu olduğunu görünce kısa süreli bir şaşkınlık yaşadı ve valizini diğer kapağı açarak oraya yerleştir. Daha sonra ise otobüs şöforu gelerek sona kalan futkbolculara yardımcı oldu.

Bulgaristan Milli Takım kafilesi daha sonra otobüsle kalacakları Renaissance Istanbul Bosphorus Hotel'e doğru yola çıktı.

Bu arada Bulgaristan, Türkiye ile oynayacağı maçınz ilk antrenmanını bugün saat 19.30'da karşılaşmanın oynanacağı Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda yapacak. Konuk ekip karşılaşmanın oynanacağı 8 Haziran 2015 Pazartesi saat 10.30'da Kasımpaşa Kemerburgaz Tesisleri'nde bir antrenman daha yapacak ve maç saatini beklemeye başlayacak.

2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde H Grubu'nda mücadele eden Bulgaristan Milli Takımı topladığı 5 puanla 4. sırada yer alıyor. Grupta 13 puanla Hırvatistan ise lider bulunuyor. Bulgaristan'ın grubunda İtalya 5. maçlar sonunda 11 puanla ikinci, Norveç 9 puanla üçüncü, Azerbaycan 3 puanla beşinci ve Malta da 1 puanla 6. ve son sırada.

Bulgaristan'ın Türkiye maçı kadrosunda Mersin İdmanyurdu'ndan kaleci Nikolay Mihaylov ve Torku Konyaspor'dan golcü oyuncu Dimitar Rangelov bulunuyor. Teknik Direktör İvaylo Petev yönetimindeki Bulgaristan Milli Takımı'nın aday kadrosu ise şöyle:

Nikolay Mihaylov (Mersin İdmanyurdu), Bojidar Mitrev (Lokomotif Sofya), Blagoy Makendzhiev (Beroe Stara Zagora), Nikolay Bodurov (Fulham), Aleksandar Aleksandrov (Ludogoretz Razgrad), Yordan Minev (Ludogoretz Razgrad), Ivan Bandalovski (Partizan), Petar Zanev (Amkar Pern), Borislav Stoychev (Levski Sofya), Stanislav Manolev (Kuban Krasnodar), Georgi Milanov (CSKA Moskova), Mihail Aleksandrov (Ludogoretz Razgrad), Svetoslav Dyakov (Ludogoretz Razgrad), Vladimir Gadzhev (Levski Sofya), İvaylo Chochev (Palermo), Kristiyan Malinov (Litex Lovech), Atanas Zehirov (Beroe Stara Zagora), Alexandar Tonev (Celtic), Ivelin Popov (Kuban Krasnodar), Dimitar Rangelov (Torku Konyaspor), Iliyan Mizanski (Karlsruhe), Radoslav Vasilev (Slavia Sofya).