Avrupa’nın önde gelen liglerinden Bundesliga’da bu hafta 38 golle sezonun ve son 4 senenin en gollü haftası geride kaldı. Bayern Münih'in, Hamburg’u 8-0 yenmesi ve Bayer Leverkusen ile Wolfsburg arasındaki 4-5′lik mücadele haftanın en gollü karşılaşmaları olarak dikkat çekti. Beraberliğin yaşanmadığı haftada futbolseverler gole doyarken tribünleri de boş bırakmadı.

    Almanya Ligi’nin 21. haftasında futbolseverler adeta gole doydu. Gol sağanağı şeklinde geçen karşılaşmalarda toplamda 38 kez fileler havalandı. Maç başına 4,22′lik gol ortalaması ile son 4 yılın rekorunun kırıldığı ligde bir önceki rekor 2010-11 sezonunun 2. haftasında 39 golle yaşanmıştı. Haftaya, Hamburg’u 8-0 mağlup eden Bayern Münih ile Bayer Leverkusen ağlarına dört gol birden gönderen Bas Dost damga vurdu. Bavyera ekibi 52 puanla liderliğini devam ettirirken, Wolfsburg’un golcüsü Bas Dost kulüp tarihinde Martin Petrov’dan sonra bir maçta dört gol atan ikinci oyuncusu oldu.

    Beraberliğin çıkmadığı haftada altı ev sahibi ekibi üç puan sevinci yaşarken, 3 takım deplasmandan zaferle döndü. Centilmence geçen haftada 37 sarı kart, bir tane de ikinci sarıdan kırmızı kart çıktı. Hakemler iki penaltı kararı verilirken ikisi de golle sonuçlandı. Seyirci sayısında ise geçen haftalara göre büyük artış yaşandı. Dokuz maçı toplam 434 bin 276 biletli seyirci izledi.

PADERBORN, GALİBİYET HASRETİNE HANNOVER’DE SON VERDİ

Ligin 21. haftası pazar günü oynanan iki karşılaşmayla tamamlandı. Haftanın kapanış mücadelesinde Türk antrenör Tayfun Korkut’un antrenörlüğünü yaptığı Hannover 96′ya konuk olan Paderborn, güçlü rakibini 2-1 yenerek on maçlık galibiyet hasretine son verdi. Son galibiyetini 11. haftada Hertha Berlin karşısında alan Mavi-siyahlılar, aldığı üç puanla 12. sıraya yükseldi. İkinci yarıya kötü başlayan Hannover ise üst üste beşinci maçından da üç puanı bir arada göremedi. Son haftalarda büyük düşüş yaşayan Kırmızı-siyahlılar, Avrupa Ligi sırasının yedi puan gerisine düştü. HDI Arena’da oynanan ve ilk yarısı golsüz sona eren maçta Hannover 66. dakikasında Marcelo Guedes ile 1-0 öne geçti.

    Paderborn ise 72′de Srdjan Lakic ile beraberliği sağladı ve ardından 79′da Alban Meha’nın mükemmel frikik sayısıyla galibiyete ulaştı. Konuk ekipte Süleyman Koç, ilk 11′de başladığı maçta doksan dakika sahada kaldı ve sergilediği başarılı futboluyla göz doldurdu. Hannover’de Ceyhun Gülselam, Paderborn’da ise Mahir Sağlık yedek kulübesinde oturan Türk futbolculardı. Ligin 22. haftasında Hannover 96, Köln deplasmanına konuk olacak Paderborn ise sahasında Bayern Münih’le karşılaşacak.

HERTHA BERLİN EVİNDE KAZANAMIYOR
    
Sezonun en kötü iç saha performansına sahip ekibi Hertha Berlin, kendisi gibi kümede kalma savaşı veren Freiburg’u konuk etti. Karşılaşmayı 2-0 kaybeden başkent temsilcisi evindeki beşinci yenilgisini alarak 21 puanla 17. sıraya geriledi. Altın değerinde üç puan alan Freiburg ise rakibini yakalayarak averajla 16′lıkta kendine yer buldu. Olimpiyat Stadı’nda oynanan karşılaşmada konuk ekibi galibiyete ulaştıran sayıları 14′te Felix Klaus ve 52′de Maxi Philipp kaydetti. Gelecek hafta Freiburg sahasında Hoffenheim’i ağırlayacak. Hertha Berlin ise deplasmanda Wolfsburg’a konuk olacak.