Özellikle devre arası transfer döneminde ismi, Avrupa'nın önde gelen kulüplerinden İngiliz Chelsea, Tottenham, Arsenal; İtalya'dan Lazio; İspanya'dan da Atletico Madrid ve Valencia ile anılan Burak'ın, ligin 2. yarısındaki son 2 maçta birden yedek kulübede oturması ve oyuna hiç alınmaması, kamuoyunda büyük bir merak yaratmıştı.

”˜TRABZON'DAN GİDERDİM'

Habertürk'de yer alan habere göre; Devre arasında orta sahaya alınan Wesley Sneijder'dan sonra forvete de Didier Drogba'nın transferiyle kadrodaki golcü sayısının 4'e çıkması nedeniyle eldeki isimlerden birini gözden çıkarmayı planlayan G.Saray yönetiminin, Burak'ı ”˜Avrupa'da bir kulübe satmayı planladığı' öğrenildi.

Bunun milli oyuncuya da iletildiği ancak Burak'tan, “Ben G.Saray'a oynamaya ve başarılı olmaya geldim. Eğer Avrupa'ya gidecek olsaydım, Trabzonspor'dan giderdim. Bir yere gitmek istemiyorum” yanıtının alındığı bildirildi. Burak'ı yüksek bonservis ücretiyle satarak, kasaya iyi bir gelir sağlamayı düşünen yönetim, bu yanıtla istediğini gerçekleştiremedi. Bunun üzerine de Burak; Beşiktaş ve Bursa sınavlarında 18 kişilik kadroya girse de, maçlarda görev alamadı.