Adana Özel Burç Okulları, Elazığ’da yapılan okulları arası Türkiye Basketbol Şampiyonası Yarı Finalleri’nde rakiplerini mağlup ederek finallere kalmayı başardı.

Milli Eğitim ile Gençlik ve Spor bakanlıkları tarafından düzenlenen Türkiye Basketbol Yarı Finalleri ‘Yıldız Erkekler’ kategorisinde Burç Okulları, büyük bir başarıya imza attı. Burç Okulları Basketbol Takımı, ilk olarak il şampiyonu oldu. Daha sonra Karaman’da yapılan bölge şampiyonasında birinciliği elde eden Burç Okulları son olarak da Elazığ’da yarı final maçlarına katıldı. Oynadığı 4 karşılaşmayı da farklı kazanan Burç Okulları Basketbol takımı şampiyon oldu.

Türkiye Finali’ne yükselen öğrencilerini tebrik eden Burç Okulları Basketbol Takım Antrenörü Halil Çora, sezona iddialı başladıklarını hatırlattı. Takım olarak büyük sevinç yaşadıklarını kaydeden Halil Çora, “İyi bir sezon geçireceğimizi, sezon başındaki çalışma azmimiz, antrenmanlardaki performansımız, turnuvalardaki mücadele ve kazanma arzumuz ile göstermiştik. Takımımız iyi bir mücadele ve kazanma hırsı sonunda şampiyon oldu. Okulumuzun Adana’yı Türkiye Şampiyonası’nda temsil edecek olması bizlere ayrı bir gurur ve heyecan veriyor.” dedi.

Burç Çukurova Ortaokulu Müdürü İlhami Kara ise iyi bir eğitimle sporda daha büyük başarıların kazanıldığını kanıtlamanın haklı sevincini yaşadıklarını söyledi. Her işin olduğu gibi sporun da koordineli ve planlı çalışmalar ile yapılması gerektiğini belirten İlhami Kara, “Okulumuzun basketbol takımı son 4 yıldır Türkiye Yarı Finalleri’ne kadar yükseliyor, ancak Türkiye Şampiyonası’na katılmayı son maçlarda kaybediyordu. Ancak bu yıl öğrencilerimiz 4 yıldır yaşadığımız şanssızlığı kırdı ve Türkiye’de ilk 8 takım arasına girerek bizlere büyük bir sevinç yaşattı. Bu başarının kazanılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.