Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2011 yılında düzenlenen törenle temeli atılan ve tamamlanma aşamasına gelen Timsah Arena helikopter kamerayla havadan görüntülendi.

İngiltere'nin yüksek tirajlı gazetesi The Telegraph'ın editörü Adam Hurrey, dünyadaki dev stat projelerini araştırmış ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni stadyumu dünyanın en heyecan verici 10 stat projesi arasında göstermişti. 185 bin metrekarelik inşaat alanı ile Bursa'nın en büyük yapısı olarak gösterilen stadyumun 43 bin 563 koltuk kapasitesine sahip olacağı öğrenildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Yapılan trafik analizleri sonucunda stat etrafında 3 yeni kavşak, 3 alt geçit, 4 köprü, 1 viyadük ile yeni yollar ilave edilerek stadın getireceği ilave kapasitenin trafik sıkışıklığına neden olmaması planlanıyor. Stadyumda 2 bin 530 misafir takım koltuğu, 6 bin 128 VIP koltuğu 256 protokol koltuğu, 161 basın koltuğu, bin 650 açık loca oturumu ile toplam 43 bin 563 koltuk kapasitesi oluşturuldu. Ayrıca 207 engelli pozisyonu refakatçileri ile beraber UEFA Standartları gereği kesintisiz görüş sağlanarak hazırlandı. En küçüğü 28,5 metrekare olan, en büyüğü de kurumların kiralanmasına imkan sağlayan tarafından kiralanacak 188 metrekarelik toplam 72 adet locanın bulunduğu stadyumda taraftarlar, VIP, basın, protokol ve engelliler için toplam 60 turnike oluşturuldu." denildi.

Timsah görünümünde tasarlanan çatıyla dikkati çeken ve maç olmayan günlerde özel gezilere ve turlara imkan sağlayacak şekilde tasarlanan stadyumda, Bursaspor müzesi, özel tanıtımlar için sinema salonu, yeme içme alanlarının bulunacağı belirtildi.