Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 2015 yaz spor okulları açılış töreni yapıldı. Bu yıl yaz tatilinde 25 branşta 60 bin çocuğun faydalanması planlanıyor.

Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen açılış töreninde seremoni, halk oyunları, jimnastik, güreş, akrobasi güç gösterisinin yanı sıra gençlik spor merkezi, halk oyunları gösterisi ve müzik grubu şarkılarını seslendirdi.

Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin, sporun toplum ve gençler için çok önemli unsur olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Gençlerin ve çocukların yaz tatillerini iyi değerlendirmeleri için spor faaliyetlerine katılmaları gerekiyor. Dört dönemde düzenlediğimiz 25 faaliyetimizden 60 bin çocuğumuzun faydalanmasını hedefliyoruz. Tesislerimizi 7/24 aktif hale getirmeye çalışacağız. Spor tesislerinin açılması suç oranlarının azalmasına, hastalıkların azalmasına ve kötü alışkanlıkların yok olmasına sebeptir. Anne ve babaların çocuklarını bu tür spor faaliyetlerine göndermelerini bekliyoruz."

Tören sonunda sporcu çocuklara katılım belgeleri dağıtıldı.