Spor Toto Süper Lig'in 24.haftasında Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan Bursaspor- Balıkesirspor maçı sonrasına teknik adamların hakem değerlendirmeleri damga vurdu. Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, hakem kararlarını eleştiren Balıkesirspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş'in açıklamalarına, "Ezilen bir takımın hakemi eleştirmesini doğru bulmuyorum" dedi.

Balıkesirspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında maçın hakemine sitem etti. Bursaspor karşısında aldıkları 4-2'lik mağlubiyet nedeniyle çok üzgün olduklarını belirten Özdeş, Beşiktaş ve Çaykur Rizespor maçlarından sonra bu karşılaşmada da kazanabilecek pozisyonlar elde ettiklerini söyledi.

Kemal Özdeş, şunları kaydetti: "Bundan dolayı çok üzünüm. Son sırada olmanın psikilojisi bu. Bursaspor çok iyi takım. Onlara karşı doğru oynamak zorundasınız. Oyuncularımla bunu yapmaya çalıştık. Puan cetvelinin son sırasında bulunuyoruz ve zor şartlarda mücadele ediyoruz. Şehrin hayalleri var. Üst üste maçlar kazanmak istiyorsunuz. Ancak hakemlerin sonuca etki ettikleri maçlar var. Bursaspor'un galibiyetini küçümsemek istemiyorum ama penaltı verildikten sonra maç bizim için bitti. Sonuna kadar bu ligde var olmak için mücadele edeceğiz, toparlanmak için uğraşacağız. Üst üste 2 maçımız var içeride. Seriye ihtiyacımız var. 8 maçtır kazanamayan bir takım içinseriden bahsetmek ne kadar doğru olur bilmiyorum ama sonuna kadar karakter göstermek, sonuç almak isteyeceğiz. Ben hakemlerimizin bu maçlara odaklanmasını istiyorum. Derbi maç gibi yönetmelerini istiyorum. Renkleri düşünmesinler. Onların konsantre olmaya da ihtiyaçları var."

"EZİLEN BİR TAKIMIN HAKEMİ ELEŞTİRMESİNİ DOĞRU BULMUYORUM"

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise Kemal Özdeş'in hakem sitemini değerlendirdi. Şenol Güneş, müsabakanın ardından düzenlediği basın toplantısında, önceki gün vefat eden Fenerbahçe Kulübü eski yöneticisi Şadan Kalkavan, sanatçı Erol Büyükburç ve Bursaspor Divan Kurulu Üyesi Feahmizat Bayraktar'ın ailesine taziye dileklerini iletti. Statta taraftarın ve bazı oyuncuların olmamasına rağmen çok fazla gol olduğunu dile getiren Şenol Güneş, şunları söyledi: "Daha çok kazanmayı isteyen takım bizdik. Goller attık, yedik, kaçırdık. Bizim için beklenmeyen şekilde çok fazla pozisyon verdik. Çok gereksiz gol yedik. Hücum bakımından çok pozisyon bulduk. Oyunun hakkı bizdeydi, öyle de oldu. "

Balıkesirspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş'in karşılaşmanın hakemiyle ilgili sitemini de yorumlayan Güneş, "Kemal hocanın ne dediğini bilmiyorum ama biz oynadığı oyunla söz hakkı olan bir takım olmayı tercih ediyoruz. Geçtiğimiz hafta Eskişehirspor maçında oyunun hakimi biz değildik, itiraz bile etmedik. Ezilen bir takımın hakemi eleştirmesini doğru bulmuyorum. Biz eleştirilerimizi futbol adına yapıyoruz. Eğer iyi oynadınız, hakem hatası yüzünden yenildiğiniz o zaman itiraz edebilirsiniz.Maçın gidişiyle ilgili çok bariz pozisyon yok. Saha içinde zaman zaman gerginlikler oluyor. Gerginlikleri ve oyun içindeki rahatsızlıkları düzelttiği zaman daha iyi olacaktır. Bunlar olacaktır futbolda. Kötü niyet yok ama öfke kontrolü bakımından sıkıntı var." şeklinde konuştu.