Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, UEFA’nın Bursaspor’a verdiği 1 yıl Avrupa’dan men cezasıyla ilgili CAS’da savunma yaptığını ve sonuçtan ümitli olduğunu söyledi.
    Bölükbaşı, Bursaspor Dergisi’nin 10. Yılı nedeniyle gerçekleştirilen törende konuştu. Kulübün gelirlerinin yetersizliğine dikkat çeken Bölükbaşı, “30 profesyonel, altyapımızda da 250-300 amatör futbolcumuz var. 14 branşta 700'e yakın gencimize spor yapma imkanı sağlıyoruz. 130’a yakın personelimiz var. Bursaspor Kulübü adeta bir holding gibi. Geçmiş dönemlerde büyük başarılara imza atmış kulübümüz geçen sezon sekteye uğradı. Ekonomik sıkıntılar oluştu. 11 aydır gece gündüz çalışarak görevimizi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz. Bursaspor’a yeni stadyum yapan Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye çok teşekkür ediyorum. Yeni stadyumumuzun gelirlerini düzenli hale getirdiğimiz zaman Türkiye’nin en zengin kulüplerinden birisi olmaya aday oluruz. Altyapımız adeta futbolcu fabrikası. İnşallah altyapıdan yetişen çocuklarımız ile çok daha iyi yerlere geleceğiz.” dedi.
    Takımın, Spor Toto Süper Lig’de 4. sırada olduğunu ve kupada yarı finale yükseldiğini hatırlatan Bölükbaşı, güzel bir birliktelik yakalandığını kaydetti.
UEFA Finansal Kontrol Kurulu'nun 2012 yılında verdiği, '1 yıl Avrupa kupalarından men ve 50 bin Euroluk para cezası' ile ilgili geçtiğimiz günlerde İsviçre'nin Lozan kentinde duruşma katıldığını hatırlatan Bölükbaşı, CAS'da yaptığı savunma hakkında şu bilgileri verdi:
    “Geçtiğimiz aylarda UEFA’dan ceza aldık. Hatta bir tane daha vardı ancak onu bertaraf ettik. Geçen gün CAS davasına bende gittim. Yaklaşık 4 saat süren davada Bursaspor’u anlattık. Çok sıcak bir ortam oluştu. Ümidim var. Tabii Avrupa Kurulları bizim gibi bakmıyor. Biz duygusal bakıyoruz. Mutlu haberleri bekleyeceğiz.”