Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, spor kulüplerinin sözleşmesi devam eden futbolcularına, kendilerinden izin almadan yaptıkları transfer görüşmelerine büyük tepki gösterdi.

Kulüp televizyonuna açıklamalarda bulunan Başkan Bölükbaşı, transfer çalışmaları ve oyuncularına gelen tekliflerle ilgili konuştu.

Geçen sene çok iyi bir takımları olduğunu anlatan Bölükbaşı, “Bizim geçen sene çok iyi takımımız vardı. Gidenler oldu, bu her zaman olabilir. Fakat gelenlerde oldu. Stoper mevkimizde eksiklerimiz vardı, buraya Sivok ve Dany'i alarak güçlendirdik. Her mevkide en az iki, üç tane alternatif olmalı. Sağı ve solu da güçlendirdik, stoper ve kaleyi Mert’i alarak güçlendirdik. Orta sahada yine bizim isteğimizin dışında gelişen olayla Belluschi gitti. Onun yerine Eskişehirspor'da oynayan Şilili Jorquera'yı aldık, Josue'yi tekrar kiraladık. Ozan Tufan, Bekir Yılmaz, Şamil Cinaz var. Orada da yine orta sahaya elaman bakıyoruz. Ayrıca sağ açık ve sol açığa da bir futbolcu bakıyoruz. Bursaspor taraftarına geçen seneden daha iyi bir Bursaspor izlettirmek istiyoruz. Amacımız, çalışmalarımız bu.” dedi.

SÖYLENECEK ÇOK ŞEY VAR

Transfer söylentilerine de değinen Başkan Bölükbaşı, özellikle Beşiktaş'tan Ozan Tufan'a yönelik transfer söylentilerine yönelik soru üzerine, “Aslında söylenecek çok şey var ama konuştuğumuz zaman ya benim üslubuma takılıyorlar, ya da başkan çok konuşuyor diyorlar. Ben Bursaspor başkanıyım ve taraftarlıktan geliyorum ve Bursaspor’u da çok seviyorum. 7sene görev yaptım ve bu 8. senem. Her dönemde de başarılı olduk. İbrahim Yazıcı’nın da ekibinde görev aldım. Geçen senede zor bir zamanda takımı aldık. Herkesin kötü dediği bir takımdan biz milli takıma 6 tane futbolcu vererek ve bütün futbolcularına transfer teklifi yapılarak marka değerini artırdık. Sonuçta bu bir başkan için, yönetim kurulu için onur ve gurur verici.” karşılığını verdi.

Başkan Bölükbaşı, şöyle devam etti: “Geçtiğimiz yılın ikinci yarısından itibaren bütün futbolcularımızın kafalarını karıştırdılar. Biz kupayı da kaybettik bu yüzden, dördüncülüğü de kaybettik. Bundan sonra başkan ve yöneticiler konuşmasınlar. Hele hele başkasının futbolcuları hakkında gidip kafalarını karıştırmasınlar. Bu, teknik ekip ve hocalar için de aynı şey geçerlidir. Kendisine yapılmasını istemediğini başkalarına da yapmayacaklar. Bunlar genç ve başarılı çocuklar, milli takımda oynayan çocuklar hepsinin kafalarını bulandırdılar. Şimdi ise biz bunları tamir etmeye çalışıyoruz Yazık, günah bizden uzak kalsınlar.”

Olası tekliflerin kendilerine yazılı olarak yapılmasını isteyen Başkan Recep Bölükbaşı, sözlerini şöyle noktaladı: “Eğer teklif varsa da yazılı olarak kulübe yaparlar, ya da bizi ararlar. Biz de söyleriz. Zaten bize söylenen şeyleri de biz basınla paylaşıyoruz. Bu konuda da şeffafız. Kim bizle temas kuruyorsa söylüyoruz. Ama direk futbolcuları arayıp 'Ben seni istiyorum, ben seni alacağım' dersen bu ayıp ve ahlaksızlıktır. Futbol ahlakına da uymuyor. Biz şimdi sabrediyoruz, fazla konuşmak istemiyoruz ama etik değil ve ahlaki de bulmuyorum."

BURSASPOR’UN HAZIRLIK MAÇI

Bu arada Bursaspor, 4 Ağustos 2015 Salı günü Katar ekiplerinden Lekhwiya SC ile Bursa Atatürk Stadyumu’nda hazırlık maçında karşı karşıya gelecek.

Saat 20.00’da başlayacak karşılaşmada Bursa Atatürk Stadyumu’nun Kapalı ve Maraton tribünleri seyirci girişine açılacak ve taraftarlar mücadeleyi ücretsiz izleyebilecek.