Yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendiren Bursaspor basketbol takımı, 6 oyuncuyu birden transfer etti.

Özlüce Tesisleri'nde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Genel Menajer Murat Konuk, yeni sezona çok iyi şekilde hazırlandıklarını ve yeni transferler ile geleceğin takımını oluşturduklarını belirtti. Konuk sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bildiğiniz üzere geçtiğimiz sezon kurulan basketbol takımımız, sezon sonunda play off'lara çıkma başarısını göstermişti. Bu sezon iyi bir idari yapılanma ile hedefimizi şampiyonluk olarak belirledik. Geçtiğimiz sezon bizimle birlikte olan Melih Kapucu’nun yanı sıra dış transferde Salih Uğraşan, Mete Doğan, Serhan Kavut, Cihad Şahin ve Okan Özpamir ile bugün sözleşme imzalamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Transferlerimizin hemen hemen hepsi bir üst ligden. Böylelikle geleceğin takımını da kurmuş olduk. İmzaların camiamıza ve sporcularımıza hayırlı olmasını diliyorum."

İŞTE O TRANSFERLER

Serhan Kavut: 21 Eylül 1981 Bursa doğumlu olan 1.89 m. boyundaki Serhan Kavut, oyun kurucu mevkiinde forma giyiyor. Geçtiğimiz sezonun ilk yarısında Best Balıkesir ikinci yarısında ise Y.Giresun takımlarının formasını giyen Kavut, 33 maçta 16.5 dakika, 2.8 sayı, 1.3 rebaunt, 1.65 asist ortalamalarıyla oynadı. Serhan kariyerinde Y.Giresun, Best Balıkesir, Büyükçekmece, Pi Koleji, Uşak Sportif, Maliye Milli Piyango, Torku Konyaspor takımlarında forma giydi.

Salih Uğraşan: 20 Haziran 1983 tarihinde Bursa’da dünyaya gelen 2.02 m boyundaki Salih, forvet mevkiinde forma giyiyor. Geçtiğimiz sezon Melikşah Üniversitesi’nde 38 maçta 29.6 dakika, 10.3 sayı, 3.3 rebaunt, 1.2 asist ortalamalarıyla oynadı. Salih kariyerinde Melikşah Üniversitesi, Vestel, Royal Halı Gaziantep, Antalya Büyükşehir Belediyespor takımlarında forma giydi.

Cihad Şahin: 27 Aralık 1983 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen 2 m boyundaki sporcu forvet mevkiinde görev yapıyor. Geçtiğimiz sezon Finalspor’da 31 maçta 26.1 dk, 8.5 sayı, 4 rebaunt ve 3.3 asist ortalamasıyla oynadı. Cihad, kariyerinde Finalspor, İstanbul DSİ, Hacettepe, Maliye Milli Piyango, TED Ankara, Tofaş takımlarında forma giydi.

Mete Doğan: 15 Şubat 1986 tarihinde Bursa’da dünyaya gelen Mete, forvet mevkiinde oynuyor. Geçtiğimiz sezon Konya Selçuklu Belediyespor takımında forma giyen Mete Doğan, daha önce Göztepe ve Akhisar Belediyespor formalarını giydi.

Melih Kapucu: Geçtiğimiz sezonda Bursaspor'da forma giyen 1990 Bursa doğumlu Melih Kapucu forvet mevkiinde oynuyor.

Okan Özpamir: 24 Ağustos 1986 İzmir doğumlu olan Okan 2 numara pozisyonunda oyunuyor. Okan geçtiğimiz sezon Akhisar Belediyespor takımında forma giyiyordu.