Türkiye Kupası yarı final ilk müsabakasında yarın Fenerbahçe’yi konuk edecek olan Bursaspor, 2010 yılında Bursa’da 3-1 mağlup ettiği rakibini yine yenmek istiyor.

Bursa Atatürk Stadı’nda oynanacak maçı kazanarak 21 Mayıs'ta İstanbul'daki rövanşa umutlu gitmek isteyen Bursaspor, Ertuğrul Sağlam’ın takımın başında olduğu dönemde güçlü rakibini yenmeyi başarmıştı. 2009-2010 sezonunda Türkiye Kupası Çeyrek Final maçlarının ilkini deplasmanda 3-0 kaybeden Bursaspor, evinde 3-0 öne geçmeyi başarmış, karşılaşmanın son dakikalarında yediği golle kupadan elenmişti. O karşılaşmada rakibini yenmeyi başaran yeşil beyazlılar, taraftarı önünde aynı başarıyı göstermek istiyor.

Bursaspor, 2012 yılında ise Fenerbahçe’ye karşı Türkiye Kupası finalini oynayıp 4-0 mağlup olmuştu. 2013 yılında da grup maçlarında karşılaşmış, iki maçı da 3-0 ve 3-2’lik skorlarla kaybetmişti. İki takım arasında ligde ve kupada şimdiye kadar oynanan 110 karşılaşmanın Fenerbahçe’nin 58 galibiyeti bulunuyor. 19 maçta Bursaspor üstün gelirken 33 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

CİVELLİ VE HOLMEN YOK

Bursaspor’da, sakatlığı devam eden Civelli, zorlu maçta forma giyemeyecek. Teknik Direktör Şenol Güneş’in, Civelli’nin bölgesinde Şamil’e görev vermesi bekleniyor. Bu arada, Bursaspor’da kiralık oynayan Samuel Holmen de özel anlaşma gereği kupa maçında görev alamayacak.

BİLETLER SATILDI

Bursaspor taraftarları, Pazar günü satışa çıkan maç biletlerini kısa sürede tüketti. Karşılaşmayı yaklaşık 25 bin taraftarın izlemesi bekleniyor. Atatürk Stadı’nı hınca hınç dolduracak taraftarlar, takımları lehine baskı kurmaya çalışacak. Fenerbahçe seyircisi ise cezası nedeniyle karşılaşmayı izleyemeyecek.

BURSASPOR-FENERBAHÇE MAÇININ HAKEMİ CÜNEYT ÇAKIR

Bu arada Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Bursaspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak maçta FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır düdük çalacak. Bursa Atatürk Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak maçta Cüneyt Çakır'ın yardımcılıklarını ise Bahattin Duran ve Mehmet Cem Satman yapacak. Süleyman Abay ise 4. hakem olarak görev yapacak.

Öte yandan Bursaspor’un karşılaşmaya şu muhtemel kadro ile çıkması bekleniyor: Harun, Şener, Serdar Aziz, Şamil, Aziz Eraltay, Belluschi, Ozan Tufan, Josue, Volkan Şen, Bakambu, Fernandao.