BURSA (AA) - Bursaspor ile Gaziantepspor, Spor Toto Süper Lig'de yarın 55. kez karşı karşıya gelecek.

Bursa Atatürk Stadı'nda mücadele edecek gelecek iki takım arasında daha önce ligde oynanan 54 maçın 20'si Bursaspor, 22'si de Gaziantepspor'un üstünlüğüyle tamamlandı, 12 maç ise berabere sonuçlandı.

Bursaspor, söz konusu 54 maçta 74 kez gol sevinci yaşarken, Gaziantepspor 79 kez fileleri havalandırdı.

 

-Bursaspor evinde üstün

 

Yeşil-beyazlılar, sahasında oynanan maçlarda rakibine üstünlük sağladı. 

Bursa'da oynanan 27 karşılaşmanın 13'ünü Bursaspor, 7'sini kırmızı-siyahlılar kazanırken, 7 karşılaşma berabere tamamlandı.

Bursaspor sahasındaki 27 maçta 43 gol kaydederken, kalesinde ise 27 gol gördü.

 

-Yeni transfer sahada

 

Transfer döneminin hareketli takımlarından Bursaspor'da Rusya'nın Dinoma Moskova takımından transfer edilen Macar futbolcu Balazs Dzsudzsak ve Fenerbahçe'den kiralanan Miroslav Stoch'un yarın Gaziantepspor karşısında sahaya çıkması bekleniyor.

Konuk takımda da yeni transfer Brazilyalı Fernando Marçal ile lisans işlemleri tamamlanan Abuda, Anton Putsila ve Daniel Larsson, teknik direktör Mutlu Topçu'nun görev vermesi halinde karşılaşmada forma giyecek.

Kırmızı-siyahlılarda, Kasımpaşa maçında kırmızı kart görüp cezalı duruma düşen Elyasa Süme maçta görev yapamayacak.

 

- Sağlam ve Topçu bu kez karşı karşıya

 

Daha önce aynı takımlarda birlikte görev yapan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ve Gaziantepspor Teknik Direktörü Mutlu Topçu yarın birbirlerine rakip olacak.

Bursaspor'un şampiyon olduğu 2009-2010 sezonunda Ertuğrul Sağlam teknik direktör, Mutlu Topçu ise yardımcı antrenör olarak görev yapmıştı.