Türkiye Kupası'nda normal süresi ve uzatması 1-1 biten maçta İstanbul Başakşehir'i penaltılarla 4-3 geride bırakarak adını çeyrek finale yazdıran Bursaspor'da, iki penaltı kurtaran kaleci Harun'a takım arkadaşları 'Süpermen' lakabını taktı. Mutluluğunu dile getiren Harun ise "Penaltı biraz şans işidir, biraz sezgi işidir. Ben de bir köşeyi sezip oraya gittim, iki penaltı kurtardım, mutluyum." dedi.

Başarılı kaleci, çok zorlu bir maç oynadıklarını ve buna rağmen turu geçtikleri için çok mutlu olduğunu belirterek, "İki günde bir maç oynuyoruz. Rakibimiz bizden iki gün önce maçını oynamıştı. Bizden daha dirilerdi. Bu fark edildi zaten. Biz elimizden gelen mücadeleyi yaptık. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Benim de bunda payım varsa çok mutluyum tabiî ki. İnşallah kupada final oynayıp kupayı almak istiyoruz bu sene. Penaltı biraz şans işidir, biraz sezgi işidir. Ben de bir köşeyi sezip oraya gittim, iki penaltı kurtardım, mutluyum." diye konuştu.

"SIRADA BEŞİKTAŞ VAR"

Ligde önümüzdeki pazar günü deplasmanda oynayacakları Beşiktaş maçını da değinen başarılı kaleci, "Çok zorlu bir karşılaşma olacak. Şimdi ona hazırlanmamız gerekiyor, kafamızı ona vermemiz gerekiyor. İnşallah bu maçı da alıp ligde de yolumuza devam etmek istiyoruz." dedi.

JOSUE: MAÇIN SÜPERMEN'İ HARUN

Bursaspor'un başarılı orta saha oyuncusu Josue ise İstanbul Başakşehir maçının zor geçtiğine dikkat çekerek, "Maç içinde belki doğru yapacağımız birkaç bir şey ile maçın uzamasına engel olabilirdik. Maçı daha erkenden bitirebilirdik. Ama karşı tarafta çok kaliteli ayaklara sahip. Onlara da saygı duymamız gerekiyor. Maçı son ana kadar getirdiler. Ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Ama şükürler olsun ki penaltılarla da olsa rakibimizi eledik ve kupada yolumuza devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Josue, maçın süpermeni olarak ise iki penaltı kurtaran ve turu geçmeleride büyük rol oynayan kaleci Harun'u gösterdi.

BEKİR: BEŞİKTAŞ'I GEÇİP ZİRVEYE BİR ADIM DAHA YAKLAŞMAK İSTİYORUZ

Kupada turu penaltılarla da olsa geçtikleri için çok mutlu olduğunu söyleyen Bekir Yılmaz ise kupa maçının artık geride kaldığını, gözlerini lig maçına çevirmeleri gerektiğini belirtti.

Beşiktaş'ın Süper Lig'in lideri olarak nasıl bir takım olduğunu gösterdiğini de belirten Bekir Yılmaz, "Kupa maçı zor oldu ama sonuçta penaltılarla da olsa turu geçtik ve çeyrek finaldeyiz. Kupa da bizim hedeflerimizden biriydi. Adım adım kupaya ilerliyoruz. Şimdi bir başka hedefimiz var, Süper Lig hedefimiz. Orada da iyi gidiyoruz. Bu hafta da çok zor bir maçımız var. Bizim için çok önemli bir maç. Bu maçı da hatasız geçip, istediğimiz skoru alarak zirveye bir adım daha yaklaşmak istiyoruz. Bursaspor ile Beşiktaş arasında oynanan maçların önemine vurgu yapmaya gerek yok, biz bu maçzın ciddiyetinin farkındayız." diye konuştu.