Süper Lig ekiplerinden Bursaspor, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın ısrarla istediği Perulu sağ bek oyuncusu Luis Advincula ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.
Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde konuşan 24 yaşındaki futbolcu, "Bana olan güvene karşı çok büyük bir mutluluk duydum. Burada olmaktan çok mutluyum. Daha önce Avrupa'da forma giydim ama hiç büyük bir kulüpte oynamamıştım. Bugün büyük bir kulübe geldim, çok büyük heyecan hissediyorum. Copa America'daki performansımı burada da devam ettirerek Bursaspor'un başarısına katkı da bulunmak istiyorum. Bu beni çok mutlu edecektir." dedi.

"EN BÜYÜK BURSA, ŞAMPİYON BURSA"
Basın toplantısında Türkçe olarak 'En büyük Bursa, şampiyon Bursa' diye konuşmasına devam eden genç futbolcu, "Tesisleri gezdim ve çok etkilendim. Böyle tesislerimizin olduğunu bilmiyordum. Çok iyi imkanlarımız var." diye konuştu.
Perulu oyuncu, sağ bek pozisyonunda daha iyi performans gösterdiğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti:
"Kendimi en rahat hissettiğim pozisyon sağ bek. Milli takımlarda, diğer takımlarda sağ bek oynadım. Ama ben artık Bursaspor oyuncusuyum. Teknik direktörümüz nerede oynatmak isterse orada oynarım. Türkiye ligi futboldaki artan kalitesi ile kendi ülkemde ilgiyi üstüne çekiyor. Transferlerin kalitesi, oynanan futbol ilgi odağı olmuş durumda. Bursaspor oynayabileceğimi düşündüğüm, kendimi gerçekten geliştireceğimi düşündüğüm bir kulüp. Dolayısıyla bütün bu sebeplerle Bursaspor'da olmayı tercih ettim."

KOCAMAN: 2 TRANSFER DAHA YAPACAĞIZ
Bursaspor Futbol Şube Sorumlusu Necmettin Kocaman ise geçtiğimiz yıl Portekiz liginde 32 maça çıktığını ve Copa America turnuvasındaki performansı ile bütün kulüplerin transfer listesine girmişti. 3+1 yıllık anlaşma yaptık. Umarım çok büyük katkı sağlayacaktır. Çok büyük uğraşlarla transfer ettiğimiz oyuncumuz Bursasporumuza hayırlı olsun." dedi.
Kocaman, transfer çalışmaları ile ilgili olarak ise, şunları kaydetti: "2 transferimiz daha olacak. Çalışmalarımız sürüyor. İnşallah onları da gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı. Bakambu'nun 'İspanya'da oynamak istiyorum' şeklindeki açıklamalarının sorulması üzerine Futbol Şube Sorumlusu, "Teknik Direktörümüz açıklama yaptı. Her oyuncunun hayali olabilir ama biz kadromuzu bozmak istemiyoruz, bakacağız. Asla ve asla biz kadromuzu bozmak istemiyoruz. Ama yeni başlangıçlar nasıl doğalsa ayrılıklar da doğaldır. Hem kulübün hem futbolcunun menfaati olduğunda transfer olabilir ama biz oyuncu satmak istemiyoruz. Daha önce yakaladığımız eski başarılarımızı tekrar yakalamak istiyoruz." Kocaman, Luis Advincula'nın bonservisinin tamamını aldıklarını sözlerine ekledi.