Bursaspor'un ateşli taraftar grubu Teksas Tribün lideri Selim Kurtulan, geçtiğimiz günlerde takımdan ayrılabileceği yönünde açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Şenol Güneş'i eleştirdi. "İnanın başka bir takım 1 milyon 250 bin euro Şenol hocaya vermez. Yılda 4 milyon lira para yapıyor. Başka takımlarda sen bu işi yapamazsın. Şampiyon olmuş bir takımda bu işi yapıyorsun. Biz seni seviyoruz." diyen Kurtulan, kulübün fabrika arsasının satışına onay veren Başkan Recep Bölükbaşı'yı da sert dille eleştirdi.

Tribün liderlerinin katılımıyla Sümbüllü Bahçe Konağı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Selim Kurtulan, Bursaspor Kulübü’ne ait fabrika arsalarının satılmasına tepki gösterdi. Kurtulan, şunları kaydetti:

"Bursaspor takım olarak iyi gidiyor ama maddi yönden iç açıcı gelişmeler yok. 40 senelik fabrika arsamız satıldı. Kime sordular sattılar. 138. maddeye göre, yönetimin sadece kulübü borçlandırabileceğini, mallarını satamayacağını öngörüyor. Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, 8 aydır burada, kulübe kalıcı gelir sağlamadı. Sadece sattı, ipotek olmasa benzinliği de satacak. Kalıcı gelir bekliyoruz. Kongre üyeleri başkanımızı Bursaspor'un mallarını satması için seçmedi ki. 'Para yokmuş'. Ee para yoksa niye geldiniz? O zaman Teksas'da bu işi yapacak bin tane adam var, bu işi herkes yapar. Bursaspor'un geliri 71 milyon, nerede bu gelirler? Tam 6 aydır topçulara ara verilmiyor. 120 milyon lira borç açıklandı. Kamuoyu, Bursaspor camiası bir açıklama bekliyor. Bankalara borçlanmanın boyutu bilinmiyor? Bu sene Bursaspor şampiyon olsa bile, Avrupa'ya gitse bile gidemiyor, niye? Sadece Recep Bölükbaşı'nın hatası yüzünden. 1 milyon lira ödenmedi diye. Taraftarın, futbolcunun hakkı çalınıyor, böyle başkanlık mı yapılır?"

Yönetimin kongrede borçları sıfırlama sözü verdiğini öne süren Kurtulan, "Bursaspor’u şampiyon yapacağız dedi. Hepsi yalan. Takımın borcu 120 milyon lira. Kongrede adayken de böyle yalan söyleyerek bu işe geldi. Biz başkanın yalan söylemesini istemiyoruz. Bursaspor Başkanı yalan söyleyemez." dedi.

ŞENOL GÜNEŞ'E BU PARAYI BAŞKA TAKIM VEREMEZ

Teksas Tribün Lideri Selim Kurtulan, geçtiğimiz 2 Nisan günü Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, kendisine başka kulüplerden teklif olduğunu, görüştüğünü ancak anlaşma ya da gitme durumunun olmadığını söyleyen Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'e de tepki gösterdi. Kurtulan şöyle devam etti:

"Şenol hocama sesleniyorum; Bursaspor taraftarı onu gerçekten çok seviyor. Bizler de onu çok seviyoruz. Bursa, Türkiye’nin en büyük şehirlerinden. İnanın başka bir takım 1 milyon 250 euro Şenol hocaya vermez. Yılda 4 milyon lira para yapıyor. Başka takımlarda sen bu işi yapamazsın. Şampiyon olmuş bir takımda bu işi yapıyorsun. Biz seni seviyoruz. Böyle açıklamalar yapma. Sen başımızın üstünde taçsın. Ama ne yazık ki; 'oraya giderim, buraya giderim' deme. Kusura bakma yani, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş bu federasyon varken kesinlikle Şenol hocayı zaten almaz. Onun için biz Şenol hocayı çok seviyoruz. Bizim başımızda kalsın. Böyle açıklamalar yapmasın."