Bursaspor, 52 yıllık kulüp tarihinde ligde Bahtiyar Yorulmaz ve Okan Yılmaz’dan sonra üçüncü kez gol kralı çıkartmaya çok yakın. Yeşil-beyazlıların Brezilyalı golcüsü Fernandao, 22 golle krallık yarışında ipi göğüslemek üzere.

Bursaspor’un Brezilya’nın Bahia takımından transfer ettiği Fernandao, bu sezon performansı ile adeta parmak ısırttı. İstanbul takımlarının transfer listelerinde sıkça adı geçen golcü oyuncu, ligin bitimine bir hafta kala 22 golle krallık yarışında zirvedeki yerini korudu.

FERNANDAO 4 GOL FARK ATTI

En yakın rakibi Beşiktaşlı Demba Ba’nın 18, Trabzonsporlu Cardozo’nun 17, Galatasaraylı Burak Yılmaz’ın 16 ve Fenerbahçe’den Musa Sow’un 14 golü bulunuyor. En yakın rakibine 4 gol fark atan Fernandao, artık krallığa çok yakın. Son hafta maçlarının ardından büyük bir sürpriz yaşanmazsa gol krallığı unvanına ulaşacak olan Fernandao, Bursaspor’a da 52 yıllık tarihinde üçüncü kez gol krallığı sevinci yaşatacak.

BAHTİYAR YORULMAZ VE OKAN YILMAZ

Bursaspor, ligde daha önce Bahtiyar Yorulmaz ve Okan Yılmaz ile gol krallığı gururu yaşamıştı. 1979 -80 sezonunda Bursasporlu Bahtiyar Yorulmaz ile Altaylı Mustafa Denizli 30 maçta attıkları 12’şer golle gol krallığını paylaşmıştı. Bursasporlu Okan Yılmaz da 2000 – 2001 sezonunda 31 maçta 23 gol ve 2002 - 2003 sezonunda 34 maçta 24 gol atarak iki kez gol kralı olmuştu.

BURSA’DA NEFESLER TUTULDU

Bu arada, ligde Avrupa Kupalarına katılabilmek için dördüncülük mücadelesi veren, Türkiye Kupasında ise Galatasaray ile final oynayacak olan Bursa’da adeta nefesler tutuldu. Şehirde büyük bir heyecan yaşanıyor. Yeşil-beyazlı takım, son hafta Torku Konyaspor’u yenmesi ve rakibi Başakşehir’in puan kaybetmesi halinde ligi dördüncü sırada bitirerek Avrupa biletini cebine koyacak.

GÜNEŞ, TRABZONSPOR DIŞINDA İLK KEZ KUPA KALDIRABİLİR

Bursaspor’un bir diğer hedefi ise Galatasaray ile oynayacağı Ziraat Türkiye Türkiye Kupası. Taraftarı önünde oynanacak maçta 26 yıllık kupa özlemini dindirmek isteyen yeşil-beyazlı takımın en büyük kozu ise daha önce futbolculuk ve teknik direktörlük döneminde tam 24 kupa kaldıran Şenol Güneş. Başarılı teknik adam, bu kupayı da kazanması halinde kariyerinde ilk kez Trabzonspor dışında bir kulüpte kupa kaldırmış olacak.