Süper Lig'in iddialı ekiplerinden Bursaspor'un prensipte anlaştığı Çek Cumhuriyeti Milli takımının santrforu Tomas Necid sağlık kontrolünden geçti.

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın da onayıyla yeşil beyazlı renklere bağlandığı belirtilen Çek yıldız Tomas Necid Bursa'da sağlık kontrollerinden geçti. Daha önce Slavia Prag, Jablonec, CSKA Moskova, PAOK ve PEC Zwolle takımlarında oynayan Tomas Necid, milli takımda da 20 maçta 6 kez ağları havalandırmayı başardı. Geçen sezonda Hollanda ekiplerinden Eradivisie’de 24 maça çıkan Necid 11 gol kaydederken takımda oynadığı 33 karşılaşmada toplam 14 gol attı. Tomas Necid’in Hollanda takımıyla sözleşmesi sezon sonunda sona ermişti.

1.91 santimetre boyundaki Çek santrfor, bugün sabah saatlerinde özel bir hastanede sağlık kontrolünden geçti. Tomas Necid, kan tetkiklerinin ardından iç hastalıkları, göz, kulak burun boğaz, ortopedi, genel cerrahi ve kardiyoloji bölümlerinde muayene oldu. Akciğer ve efor testlerinin yapılmasıyla Çek oyuncunun sağlık kontrolleri tamamlandı.

İMZA ÖĞLEDEN SONRA

Sivok'un ardından ikinci Çek transferini gerçekleştiren Bursaspor'da yönetim dün akşam saatlerinde, "Çek Cumhuriyeti Milli Takımı'nın başarılı santrforu Tomas Necid ile 4 yıllık prensip anlaşmasına varılmıştır. 1989 doğumlu, 1.91 boyundaki başarılı santrafor Tomas Necid yapılacak sağlık kontrollerinin ardından, kendisini Bursasporlu yapan resmi sözleşmeyi imzalayacak." açıklaması yapılmıştı.

Bu gün sabah saatlerinde sağlık kontrollerini tamamlayan Çek forvetin öğleden sonra Özlüce Tesisleri'nde düzenlenecek törenle resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor.

YENİ SEZON HAZIRLIKLARI BAŞLIYOR

Öte yandan yeşil beyazlı takım, bugün topbaşı yapıyor. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam nezaretinde yeni sezon hazırlıkları saat 18.00'de yapılacak antrenmanla başlayacak.

20 Temmuz'a kadar çalışmalarını Bursa'da sürdürecek olan Bursaspor, 1. etap yurt dışı kampı için Almanya'ya gidecek. Yeşil beyazlı ekip 20-30 Temmuz tarihleri arasında Almanya'da kampa gidecek ve burada 4 hazırlık karşılaşması yapacak. Bursaspor'un 22 ve 24 Temmuz'da Almanya 2. Ligi'nden bir takımla, 27 Temmuz'da Portekiz'in ünlü kulübü Porto ile ve 30 Temmuz'da da İngiltere Premier Lig takımlarından biriyle karşılaşacağı açıklandı.