Bursaspor’un 7 Mayıs, yeterli çoğunulğun sağlanamaması durumunda ise yeterli çoğunlukla 16 Mayıs tarihinde yapacağı Olağan Genel Kurul öncesi başkan adayları ortaya çıktı.

Mevcut Başkan Recep Bölükbaşı’nın adaylık açıklamasının ardından, Mesut Mestan, Timur Noyan, Cüneyt Özkan ve Murat Yanıklar da başkan adaylık başvurularını Divan Başkanlık Kurulu'na verdi.

Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya, "Başkan adayı arkadaşlarımızın kulübe saygı için buraya kendilerinin gelmesini istedik. Ancak Mesut Mestan'ın şehir dışında olması nedeniyle başkanlık başvurusunu avukatı Yıldırım Hacıoğlu yaptı. Bizler de yetişemeyeceği için başvuruyu kabul ettik." dedi.

BÖLÜKBAŞI 3 YIL DAHA SÜRE İSTİYOR, NOYAN DA BURSASPOR’U İLERİYE GÖTÜRME SÖZÜYLE ADAY OLDU

Mevcut Başkan Recep Bölükbaşı, adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamada, "11 ayda görevde kaldık. Başarılı bir takım ortaya çıktı. Yapmak istediğimiz, ancak yarıda kalan işlerimizi tamamlamak için aday oldum. Daha iyisini yapmak için çaba harcayacağız. Herkesin özlediği Bursaspor’u oluşturmak için 3 yıl daha üyelerimizden süre istiyoruz." dedi.

Bu arada adaylardan Timur Noyan ise yaptığı açıklamada, "Yönetici olarak edindiğim birikimlerimi bu kez başkan olarak sürdürmek istiyorum. Eski dostları bir arada gördüm. Çok mutlu oldum. Arkadaşlarımızla birlikte Bursaspor'u Türkiye ve Avrupa'da daha ileriye götürmek için yoğun bir çalışma yaptık. Bursaspor'u ileriye götürmek için bu göreve talibiz." diye konuştu.

ÖZKAN: HERKESİN KAÇTIĞI DÖNEMDE ADAY OLDUK

Avukat Cüneyt Özkan ise Bursaspor'dan herkesin kaçtığı dönemde aday olduklarını belirterek, "Ekip arkadaşlarımla birlikte Bursaspor’u daha iyi yerlere getireceğimizi düşünüyoruz. Herkesin ekonomik sıkıntıdan kaçtığı dönemde başkanlığa talip olmuştuk. Genel kurulda konuşma için verilen 10 dakikalık süre yetersiz. Kongre öncesi adayların bir araya gelerek bir panelde projelerini açıklaması ve kendilerini anlatmasının yararlı olacağını düşünüyorum." dedi.

YANIKLAR: BURSASPOR’A DESTEK OLDUM

Başkan adaylarından ve son dakikalarda başvurusunu yapan Murat Yanıklar da yaptığı açıklamada, "Genel kurul, başkanlık yarışında en iyisini, doğrusunu yapacak ve doğru bir karar verecektir. Bursaspor’a içeriden ve dışarıdan yardımlarda bulundum. Bursasporumuz için hayırlı olsun." diye konuştu.

Başkan adaylığını koymak isteyen Sedat Usel’in başvurusu ise tüzük maddesine göre üyelik yılı süresi dolmadığı için kabul edilmedi.