Sezon başında Bursaspor'a transfer olan Bakaye Traore, "Şehrin ve kulübün potansiyeli ikinci şampiyonluğu çoktan hak ediyor. Eğer şehrin tüm dinamikleri bir araya gelirse bizi durdurabilecek çok az şey var. Şampiyonluk çok yakın." dedi.

Bursaspor Kulübü'nün resmi yayın organı Bursaspor Dergisi'ne konuşan Bakaye Traore, takım olarak iyi hava yakaladıklarını, ikinci şampiyonluğun çok uzakta olmadığını söyledi. Geçtiğimiz sene Kayseri Erciyesspor'da forma giydikten sonra sezon başında yeşil beyazlı takıma transfer olan Bakaye Traore, "Türkiye ve Bursa'ya çok alıştım. Kulüple 3 yıllık sözleşmem var. Şehrin ve kulübün potansiyelinin ikinci şampiyonluğu çoktan hak ettiğini görüyoruz. Eğer şehrin tüm dinamikleri bir araya gelirse bizi durdurabilecek çok az şey var; şampiyonluk çok yakın." dedi.

Bursaspor'un başarılı ayaklarından Aziz Behich Eraltay da dergiye konuştu. Avustralya Milli Takımı ile Asya şampiyonluğu yaşayan Eraltay, ev sahibi oldukları Asya Kupası’ndaki zorlu maratonu kupayla taçlandıran kadroda yer almanın kendisine çok büyük gurur ve mutluluk verdiğini kaydetti. Eraltay, "Avustralya’da şampiyonluğun nasıl bir şey olduğunu tattım. Bursaspor’un 2010 yılındaki şampiyonluk görüntülerini izlemiştim. Şimdi en büyük hayalim Bursaspor formamla burada da şampiyonluk sevincini yaşamak." diye konuştu.

Bursaspor Altyapı ve Futbol Okulu’ndan Sorumlu Yönetici Ali Turan da dergide yer alan röportajında, "Şimdiki nesil çok şanslı. Çocukluktan beri Bursaspor’un hemen hemen her deplasmanına gittim. O yıllarda beni en derinden etkileyen şey, gittiğimiz her statta ‘Bursaspor kümeye’ diye bağırılmasıydı. Gelen rakip taraftarlar da, gittiğimiz statlarda da hep bu tezahürata maruz kaldık. Boynumuz bükülürdü. Genç kardeşlerim artık bunu yaşamıyor. Ne mutlu bize." ifadelerini kullandı.