Develi Kaymakamlığı, Develi Belediyesi ve Develi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ortaklaşa düzenlediği etkinliklerle Turizm Haftası kutlandı.
İlçe meydanında düzenlenen programa Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Garnizon Komutanı Erdoğan Mutlu, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Korkmaz, kurum müdürleri, Amerikalı turistler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını Develi Mesleki ve Teknik Anadolu Lise Müdürü Osman Güçlü yaptı. Güçlü, “Nasıl tabii kaynaklar yeryüzüne eşit dağılmamışsa doğal güzellikler, tarihi değerler de eşit dağılmamıştır. Ülkemizin üç tarafının denizlerle çevrili olması, ılıman iklimi ve tarih yazılan yer olma özelliği ile dünyada turizmin gözbebeği olmaya aday ülkesidir” dedi.
Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar da yaptığı konuşmada, “Dünya turizmin verilerine göre 2015 yılı içerisinde 37 milyon civarında turist ağırlaması nedeniyle ülkemiz bu yıl dünyada en fazla ziyaretçi kabul eden ve en fazla turizm geliri elde eden ilk yedi ülke arasına girmiştir. Develi’miz sosyal kültürel yapısı, tarihi birikimi, kendisine has coğrafi ve tabii yapısıyla bu turizmde faydalanmak pastadan payını almak istemektedir. Bu nedenle Ülkemizin en önemli turizm merkezleri olan Nevşehir ilimizle Erciyes Dağı’mızın ortasında kalan Develi’miz neden bir turizm merkezi üçlüsünün üçüncüsü olmasın” ifadelerini kullandı.
Yahyalı Kaymakamı Metin Esen de, “Turizm dünyada ekonomik büyümenin bugün için en önemli ayaklarında bir tanesi. Ekonomik olarak büyümenin yanında yaratmış olduğu istihdam ile gelişmekte olan ülkelerin işsizlik olan ülkelerinde bu işsizlik problemini çözüm için unsurdur” diye konuştu.
Program öğretmenlerin şiirleri, öğrencilerin folklor gösterisi, ney dinletisi ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediye takdimi ile son buldu.