Bursaspor, 3. Lig'de mücadele edecek kadın voleybol takımının başına Emin İmen'i, 2. Lig'de oynayan erkek basketbol takımının başına ise Şemsettin Baş'ı getirdi.
Özlüce Tesisleri’nde düzenlenen imza törende konuşan Amatör Şubelerden Sorumlu Yönetici Halil Özyürek, yeni dönemde hedefin her iki branşta da bir üst lige çıkmak olduğunu söyledi. Özyürek, “Uzun bir aradan sonra yeniden faaliyete geçen ve taraftarlarımız tarafından çok büyük ilgi gören, düşük maliyetli kadrosuna rağmen Play-off oynama başarısı gösteren basketbol takımımızın Baş Antrenörlük görevinde geçtiğimiz sezon olduğu gibi hırslı ve çalışkan hocamız Şemsettin Baş ile devam ettirme kararı aldık. Kendisinin çalışma hırsı ve tecrübesiyle birlikte geçtiğimiz sezon adeta direkten döndüğümüz şampiyonluğu bu sezon yakalayacağımıza yürekten inanıyoruz.” diye konuştu.
Tofaş takımının efsane kaptanı Murat Konuk’un takımın menajerliğini yapacağını ifade eden Özyürek, takımın yeni sezon da maçlarını Nilüferspor Salonu’nda oynayacağını dile getirdi.

VOLEYBOLDA ANTRENÖR EMİN İMEN
Özyürek, Bayan Voleybol Takımının başına Emin İmen’i getirdiklerini belirterek, “Yıllarca Türk Milli Takımında, 2000’li yılların başında Bursaspor Voleybol takımımızda görev almış ve son dönemde de Bursa Büyükşehir Belediyespor Bayan Voleybol takımı ile kentimize spor tarihimizdeki en büyük başarısı olan Avrupa CEV Kupası’nın getirilmesinde önemli pay sahibi olan Bursa voleybolunun duayen ismi Emin İmen hocamızla anlaştık. Emin hocamızın bugüne kadar yaptıkları, yapacaklarının teminatıdır. Hocamız ile birlikte Voleybol takımımızın emin adımlar ile üst liglere doğru adım atacağından şüphemiz yoktur.” diye konuştu.
ŞEMSETTİN BAŞ: AMACIMIZ BEKLENTİLERİ KARŞILAMAK
Basketbol Baş Antrenörü Şemsettin Baş, bu sezon geçtiğimiz sezona göre 2 ay önceden hazırlıklı bir şekilde çalışmalara başlayacaklarını ifade etti. Baş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçen sene buraya geldiğim ilk tarihi hatırlıyorum. Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimiz ile bu sefer 2 ay erken masaya oturduk. Çünkü geçtiğimiz sezon çok değerli hazırlık antrenmanlarını kaçırmıştık. Bu sene bu bakımdan çok hazırlıklayız. Bursaspor markasını üst seviyeleri çıkarmayı hedefliyoruz. Buna ulaşmak için var gücümüz ile çalışacağız. Beklentilerin farkındayız. Bunları karşılamak için çok çalışıp yerine getirmek istiyorum. Burada olmaktan çok mutluyum, gururluyum. İnşallah uzun yıllar buraya hizmet etmek istiyorum.”
EMİN İMEN: AVRUPA ŞAMPİYONLUĞUNA BURSASPOR İLE ULAŞACAĞIZ
Bursa Voleybolunun duayen çalıştırıcılarından Emin İmen ise böylesine büyük bir camiada görev almaktan dolayı çok mutlu olduğunu kaydetti.
İmen, şunları ifade etti: “Ben 1975-76 yılında 1. Lig'de Bursaspor forması giymiştim. 2000-2001 yılında da antrenörlüğünü yaptığım kulübüme döndüğüm için mutluyum. Ben kulübün 594 numaralı kongre üyesiyim. Bu güzel kulübümüz geçtiğimiz yıllarda futbol kimliği dışına çok çıkamıyordu ama yeni dönemde artık spor kulübü zihniyetine girildi. Dolayısıyla biz de buna katkı sağlamak üzere burada bulunuyoruz. Şemsettin Hocamın dediği gibi aynı başarıları yaşamak için buraya geldim. İnanıyorum ki biz uzun vadede Avrupa Şampiyonluğu’na Bursaspor ile ulaşacağız.”