Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol Garanti Süper Ligi’nde mücadele eden Büyükşehir Gaziantepspor, İstanbul’a giderek yeni sezon öncesi Pamukspor tesislerinde kampa girdi.
Büyükşehir Gaziantepspor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın Süper Lige çıkarak Gaziantep’in gururu olduğunu, ayrıca engelli sporcuların başarısıyla gurur duyduklarını belirten Büyükşehir Gaziantepspor Kulüp Başkanı Osman Toprak, takımın Süper Lig’de de başarılı olacağını vurguladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı ve Büyükşehir Gaziantepspor Onursal Başkanı Fatma Şahin’in büyük önem verdiği engelli basketbol takımının Süper Lig’de kalıcı olacağını ifade eden Kulüp Başkanı Osman Toprak, “Büyükşehir Gaziantepspor olarak sadece futbolda faaliyet göstermiyoruz. Bünyemizde salon sporlarına da önemli derecede destek veriyoruz. Özellikle benim de gurur duyduğum, büyük önem verdiğim Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, geçen sezon 1. Lig’de başarılı olarak Süper Lig’e çıktı. Bu sezon Süper Lig’de mücadele edecekler. Şu anda yeni sezona hazırlanmak için İstanbul’a gittiler. İstanbul Pamukspor tesislerinde çalışmalara başladılar. Sabah ve akşam saatlerinde olmak üzere günde çift antrenman yapıyorlar. Bu hafta içerisinde önemli hazırlık maçları oynayacaklar. Ardından federasyon tarafından bu sene ilk kez düzenlenen Federasyon Kupası’na katılmak için Antalya’ya gidecekler. Kupa maçlarının ardından 30 Ekim’de kendi evimizde oynayacağımız ligin ilk karşılaşması olan İstanbul Bağcılar Belediyesi maçının hazırlıklarına başlayacaklar. Koordinatörümüz Ramazan Taşkın ve antrenörümüz Muharrem Karakafa idaresinde hazırlıklarını sürdüren Büyükşehir Gaziantepspor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımızı tebrik ediyorum. Tekerlekli sandalyede basketbol oynamak bir sanattır. Engelli basketçilerimiz de bu sanatı layıkıyla yerine getiriyorlar. Engelli spor branşlarının lokomotifi olan Tekerlekli Sandalye Basketbolun en üst ligi olan Süper Lig’de mücadele ediyor olmamız Gaziantep açısından oldukça önemli. Gaziantepli sporseverlerden engelli basketboluna destek bekliyoruz. Kamil Ocak Spor Salonu’nda oynanacak maçlarda taraftarlarımız tribünleri doldursun, engelli kardeşlerimize destek olsunlar. Taraftarlarımızın desteği ile takımımızın Süper Lig’de başarılı bir sezon geçireceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.