Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuk ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve yaz tatillerini daha verimli geçirmelerini sağlamak amacıyla 1'incisi düzenlenen yaz spor kurslarının kayıtları devam ediyor.

Yeni Büyükşehir olma ile birlikte bir yılı geride bırakan ve kurumsallaşma sürecini bitiren Mardin Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yol, çevre koruma ve yeşillendirme gibi çalışmaları ile yaz ayına hızlı bir şekilde giren Büyükşehir Belediyesi, okulların tatil olması ile birlikte çocuk ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve yaz tatillerini daha verimli geçirmelerini sağlamak amacıyla da çalışmalar yapıldı.

Bu kapsamda Büyükşehir Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından bu yıl birincisi düzenlenen yaz spor kursları verilmeye başlandı. 8 ile 14 yaş arası çocuklara, Futbol, Voleybol ve Basketbol olmak üzere üç dalda eğitim verilen kurslara ilişkin Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından "Şuan futboldan 25, voleyboldan 15 ve basketboldan 20 olmak üzere toplamda 60 öğrenciye kurs vermeye başlamış bulunmaktayız. Futbol çalışmalarımızı Büyük şehir Belediyesi Artuklu İtfaiye Grup Amirliği halı sahasında haftanın Pazartesi ve Çarşamba günlerin de yaparken voleybol, basketbol çalışmalarını ise haftanın Salı, Perşembe ve Cuma günlerinde İMKB Lisesi spor salonunda yapmaktayız. Bu kursları çocuk ve gençleri kötü alışkanlıklardan alıkoymak, yaz tatillerini daha verimli geçirmelerini sağlamak amacıyla başlattığımız gibi kursların sonunda da yetenekli öğrencileri kuracağımız Mardin Büyükşehir Belediye Spor'un alt yapısına almayı düşünüyoruz." açıklaması yapıldı.