Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, Sırp yıldız Jelena Jankovic ile işbirliği yaptığı TEB BNP Paribas İstanbul Cup çiftler mücadelesinde finale yükseldi.

25 yaşındaki milli tenisçi Çağla Büyükakçay, WTA seviyesindeki ikinci finalini TEB BNP Paribas İstanbul Cup çiftler mücadelesinde yakaladı. Dünya eski 1 numarası Sırp Jelena Jankovic ile ortaklık kuran Çağla, yarı finalde Estonyalı Anett Kontaveit ve Rus Elizaveta Kulichkova’dan meydana gelen ekibi 6-3, 2-6, 10/6’lık setlerle 2-1 mağlup etti.

Garanti Koza Arena’da gerçekleşen turnuvada günün ilk maçında sahne alan Büyükakçay/Jankovic, hızlı başladıkları karşılaşmada iki servis kırma avantajıyla 5-1’lik üstünlüğe ulaştı. Bu noktadan geri dönmeye çalışan Kontaveit/Kulichkova, üst üste iki oyun alsa da, Çağla ve Jankovic, ilk seti 6-3’le kazandı.

Açılış turunda 2 numaralı seribaşlarını mağlup ettikten sonra çeyrek finalde Melis Sezer/Ayla Aksu tandemini geçen Büyükakçay/Jankovic, ikinci sete servis kırarak girmelerine rağmen devamını getiremedi. Bu setteki son yedi oyunun altısını hanelerine yazdırıp 6-2’yi bulan Kontaveit/Kulichkova, mücadeleyi maç tie-break’ine taşıdı.

İlk kez beraber oynayan Çağla ve Jankovic, kritik oyunda güçlü bir performans sergiledi. 67 dakika süren buluşmanın kazananını belirleyen maç tie-break’inden 10/6 ile üstün ayrılan Büyükakçay/Jankovic, böylece isimlerini finale yazdırdı.

Bu yıl sekizincisi düzenlenen TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta finale yükselen ilk Türk raket olan Çağla Büyükakçay, bu galibiyetle tenis yaşantısının ikinci WTA finaline ilerledi. Çağla, geçen yıl Bükreş’te İtalyan partneri Karin Knapp ile birlikte ikincilik ödülüne uzanmıştı.

Çağla ve Jankovic, yarın saat 14.00’teki çiftler finalinde Daria Gavrilova/Elina Svitolina ile şampiyonluk maçına çıkacak.