Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Fenerbahçe maçında beklemedikleri bir anda yedikleri gollerin kötü olduğunu söyledi.

Rıza Çalımbay, 2-1 kaybettikleri Fenerbahçe maçı sonrası yaptığı açıklamada, kendi sahalarında iyi bir avantaj yakalamak istediklerini kaydetti. "Maç gayet iyi gidiyordu, ortada bir maç gibi idi" diyen Çalımbay, "Pozisyon belki ilk yarı bizim daha fazla gibi idi. Girdiğimiz bir pozisyonu değerlendirebilseydik daha farklı olacaktı. Ama beklemediğimiz anda belki iyi oynadığımız bir anda yediğimiz goller kötü oldu. Hele maçın ilk yarısının bitmesine bir dakika kala bir gol daha yememiz ister istemez takımda bir boşluk oldu. Allah'tan devre oldu. İkinci yarı daha iyi daha disiplinli oynadık. Defansımıza dikkat ettik. Atak yapmaya çalıştık. Bundan öncede oynadığımız bütün maçlarda maç eksiği olan arkadaşımız oynatmaya çalıştık. Çünkü bir devre arası transfer yapamadığımız için bütün herkesin maç temposunu kazanması gerekiyordu. Yine aynı arkadaşlarımızda yolumuza devam ettik" şeklinde konuştu.

Bu maçın Oktay, Tita hem de Serol için çok önemli olduğunu vurgulayan Rıza Çalımbay, "Diğer arkadaşlarımız için de, maç eksiği olan arkadaşlarımız için de önemli bir maç. Bugün biz galip gelseydik yine bitmiyordu, ikinci maça kalıyordu tur. Fenerbahçe yendi yine, ikinci maç kaldı. Tabi Fenerbahçe iyi bir avantaj elde etti. Ama futbolda her şey oluyor. Bizim için önemli olan lig. Bizim için oynayacağımız lig maçları daha önemli bu sene için. Ama önümüzdeki sene hem lig hem kupada daha farklı şekilde yer alacağız." ifadelerini kullandı.

Çalımbay, tek amaçlarının Fenerbahçe maçını unutup, Trabzon ve lig maçlarını kazanmak olduğunu ifade ederek, "Bu sene hedefimiz ligde kalmak. İlk 10'a razıyız; bu sene için söylüyorum. Sıkıntılı bir dönem geçiriyoruz." dedi.