Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, hakemlerin maçları yönetirken biraz daha cesaretli olmaları gerektiğini belirtti.

Süper Lig'de Mersin İdmanyurdu Cuma günü karşılaşacağı Gençlerbirliği maçı hazırlıklarını Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda sürdürdü. Düz koşu ve ısınma hareketinin ardından futbolcular, pas çalışması yaptı.

Öte yandan teknik direktör Rıza Çalımbay çalışma öncesi basın toplantısı düzenledi. Fenerbahçe ve Galatasaray'a karşı iyi futbol oynadıklarını kaydeden Çalımbay, her iki maçta da hakemlerin yönetimini eleştirdi.

Cüneyt Çakır'ın Fenerbahçe maçında Nokoulma'nın pozisyonunda penaltıları verebileceğini ifade eden Çalımbay, Galatasaray maçında ise Ali Palabıyık son dakikadaki frikiği attırabileceğini kaydetti. Fenerbahçe maçında Galatasaray'dan daha iyi oynadıklarını anlatan Çalımbay, "Fenerbahçe maçında 10 kişi kalmamıza rağmen mükemmel mücadele ettik. Yaptığımız kişisel bireysel hatalar bize pahalıya mal oldu. Hele 11 kişi kalsa idik o rahatlıkla alabileceğimiz bir maçtı. Bütün arkadaşlarım inanılmaz mücadele ettiler. 10 kişi kalsalar da sonuna kadar oyunun içinde kaldılar. Ama maalesef futbolun içinde oluyor. Böyle hatalar yaptığınız zaman büyük takımlarla da yaparsanız futbol affetmiyor. 1 kişi eksik oynamanın büyük bir dezavantajı oluyor." şeklinde konuştu.


Her iki maçta da Türkiye'ye nasıl oynanması gerekiyorsa gösterdiklerini anlatan Çalımbay, "Galip gelebileceğimiz maçları kaybettik. En iyi oynadığımız iki maçı kaybettiğimiz için üzgünüz. Bu maçlarda takımın gösterdiği performanstan çok memnunum. Bana göre ligin en başarılı takımlarından biri Mersin İdmanyurdu. Takımımızın çünkü diğer takımlara göre dezavantajları vardı. Hiç bir zamanda ondan gocunmadık. Sonuna kadar bütün arkadaşlarımız yüreğini ortaya koydular. Hedefimiz buydu buraya geldik" ifadelerini kullandı.

KALAN İKİ MAÇIMIZI İYİ ŞEKİLDE BİTİRMEK İSTİYORUZ

İki maçlarının kaldığını hatırlatan Çalımbay, "Bütün gayemiz iki maçımızı en iyi bir şekilde bitirmek. Bu maçlarda belkide daha değişik bir kadro ile çıkacağız. Şu an takımımızda en az 6 - 7 tane sakat arkadaşımız var. Onlar oynayamayabilirler. Onların yerine başka arkadaşlarımızı kullanabiliriz. Ama bizim bütün amacımız 2 maçımızı da kazanıp ligi de iyi bir yerde bitirmek. Bu seneki Mersin İdmanyurdu'nun hedefi buydu o gerçekleşti ama seneye hedefi bu olmayacak. Seneye hedefinin başka olması gerekiyor. Bu şart. Hep böyle sıkıntılı bir ortam yaşamak istemiyor Mersin taraftarı ve halkı. O yüzden seneye hedef bambaşka olacak. Transfer yasağı olsa da olmasa da Mersin'in hedefleri başka olacak." şeklinde konuştu.

TAKIM REVİRE DÖNDÜ

Takımdaki eksik ve sakat oyunculara da değinen Çalımbay, şöyle devam etti: "Pedriel milli takıma gitti. Onların bir şampiyonası var. KHalili bu hafta milli takıma gidiyor. U-21 İsveç Milli Takımı'nın kaptanı. Onun dışında Sinan, Sadiku, Serkan Yanık, Servet, Murat
Oktay sakat, bu arkadaşlarımızın oynayıp oynamayacakları belli değil bayağı sakatlarımız var. Kalecimiz Muammer cezalı. Serkan cezalı, Şu an dediğim gibi kadroyu zor çıkarabiliriz. Bu iki haftamız maalesef böyle geçecek."

Çalımbay, gelecek sezon Mersin'de kalıp kalmayacağını yönündeki soruya ise yönetimle görüşeceklerini kendisi için
bir sorun bulunmadığını kaydetti.

HAKEMLER CESUR OLMALI

Hakemlerin biraz daha cesaretli olmalarını isteyen Çalımbay, şunları söyledi: "Bizim söylediğimiz pek gündeme gelmiyor ama hakemlerle ilgili biraz daha cesaretli olmaları gerekiyor. Cüneyt Çakır bizim penaltımızı verebilirdi. Nokoulma ile ilgili vermedi, verebilirdi. Veyahut ta Ali Palabıyık son dakikadaki frikiği attırabilirdi. Arena'da attırmasın ona istediğini vereceğim. Biz 1-0 galibiz Mersin İdmanyurdu olarak Arena'da Galatasaray takımı mağlup o dakika o saniye frikik kazanıyor yan hakem veriyor faulü düdüğünü çalıyor maçı bitiriyor. Yapamazsınız. Attırır ondan sonra maçı bitirir. Bu bir gerçektir. Her kim olursa olsun. Yüzde 99 buçuk attırılır o. O yüzden hakemlerle ilgili bir şey söylemiyorum, söylediğim tek şey biraz cesaretli biraz dikkatli oldular mı olay bitmiştir."

Çalımbay, Barcelona ile Juventus arasında oynanacak Şampiyonlar Ligi finalini yönetecek Cüneyt Çakır ile bir Türk insanı olarak gurur duyduğunu dile getirerek başarılar diledi.