Mersin İdmanyurdu Teknik Direöktürü Rıza Çalımbay büyük takımların maçlarını yönetirken bütün hakemlerin etkilendiğini taraftarın, oyuncuların, basının baskısından hata yapabildiklerini belirtti.

Çalımbay, Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Fenerbahçe ile karşılaştıkları maçtaki penaltı için "Eğer bize verdiği penaltıyı Fenerbahçe'ye verseydi geçmiş olsun o hakem arkadaşımıza." ifadesini kullandı.

Çalımbay, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında pazartesi karşılaşacakları Akhisar Belediyespor maçının kendileri için dönüm noktası olduğunu ifade ederek güçlü bir taraftar desteğine ihtiyaç duyduklarını kaydetti. Akhisar Belediyespor ile sezon başındaki Beşiktaş maçından sonra ilk defa Mersin Stadı'nda karşılaşacaklarını vurgulayan Çalımbay, "Bütün taraftarlarımızı bu maça bekliyoruz. Herkesten fedekarlık ve destek istiyoruz. Bütün taraftarlarımızla bütünleşmek istiyoruz." diye konuştu.

Son 8 maça kadar takımlarının çok iyi geldiğini anlatan Çalımbay, "Daha iyi de olabilirdi ama sakatlıklar olsun, cezalar olsun, yabancı sınırlandırması olsun bu gibi yaşadığımız sıkıntılara rağmen buraya kadar geldik. Bundan sonra kalan 8 maçımız da kritik maçlar. Özellikle de son 4 maç kritik ama bizim için Akhisar Belediyespor ve Medicana Sivasspor çok önemli maçlar. Bunları mutlaka çok iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Onun için de taraftar desteğine çok ihtiyacımız var. Onların desteğiyle bu son 8 haftayı da geçmek istiyoruz. Kendi sahamızda 5 maç oynayacağız ve bu maçlarda taraftarlarımızın tribünleri doldurmasını diliyoruz." şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının yeni stadın hazır olup olmadığı yönündeki sorusuna Çalımbay, "Ne olursa olsun ben daha önce de söyledim bütün sorumluluk başkanda. Bize oynayın dedikleri an oynarız. Tabi havaların da güzel olması büyük bir avantaj, şu anda bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Yönetim bir karar verdi 5 maçımızı da burada oynayacağız diye haklılar çünkü bir sürü kombine satılmış, taraftarlarımız mağdur olmuş. O yüzden onların da gelmesi gerekiyordu." ifadelerini kullandı.

Çalımbay bir basın mensubunun Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Fenerbahçe karşılaşmasındaki penaltıya ilişkin sorusu üzerine şunları söyledi:

"Büyük takımların maçlarını yönetirken bütün hakemler etkileniyorlar. Taraftarın, oyuncuların, basının baskısından hata yapabiliyorlar. Eğer bize verdiği penaltıyı Fenerbahçe'ye verseydi geçmiş olsun o hakem arkadaşımıza veyahut Galatasaray veya Beşiktaş'a verseydi öyle bir penaltıyı. Alakasız bir penaltıyı verseydi dinlendirilmesi önemli değil herkes hata yapabilir. Ama bana göre o maç kolay bir maçtı yani her şey güzel iki takım centilmence mükemmel şekilde oynuyor, hiç bir şey yok. Öyle bir şey yapmaması gerekiyordu. Hadi penaltıyı da verdi benim oyuncumu atmaması gerekiyordu. Çünkü onun yanında koşan bir arkadaşımız daha var, bir hata oldu ama yapıyorlar. Olacak da, bu hatalarla da yaşayacağız. İnşaallah bunlar son ulur. Hakemlik bence gözden geçirilmesi ona göre de hareket edilmesi gerekiyor. Bence futbolun içinden gelen arkadaşları hakemliğe yönlendirmek gerekiyor."

Sezonun içerisinde yaşadıkları kaleci sıkıntısına da değinen Çalımbay, "Mihaylov'un oynayamadığı için serzenişleri olduğunu duyduk. Bir daha üstüne basa basa söylüyorum, biz bunu kendisine de söyledik. Bu seneki yabancı sınırlandırmasından dolayı onun bizle oynama şansı çok az." dedi.